Dei Energy News

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Παρουσιάζονται SPA & SHA στους μνηστήρες του ΑΔΜΗΕ


Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διαδικασία πώλησης του 66% της θυγατρικής δικτύων της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, αναμένεται να γίνει εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Ο λόγος για την παρουσίαση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές του πρώτου draft της συμφωνίας πώλησης και του συμφώνου μετόχων (Service Purchase Agreement και Shareholders Agreement) προκειμένου να το επεξεργαστούν και να καταθέσουν τις δικές τους παρατηρήσεις
ή αλλαγές.
Πρόκειται για τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται στις πωλήσεις εταιρειών (διαπραγμάτευση των όρων των συμφωνιών), ωστόσο στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ και με το υφέρπον πολιτικό κλίμα να … «μυρίζει» εκλογές, σίγουρα οι συζητήσεις αυτές με τους επενδυτές θα δώσουν ένα πρώτο σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση.
Γιατί μπορεί επισήμως να μην έχει φτάσει στη ΔΕΗ ή το ΥΠΕΚΑ κάποιο αίτημα ή ένδειξη που να μαρτυρά ότι οι επενδυτές έχουν «κρυώσει» από τις εξελίξεις, ωστόσο στην αγορά υπάρχουν πληροφορίες περί ολοένα εντεινόμενης ανησυχίας από μέρους τους.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΔΕΗ, φαίνεται πάντως ότι ανεβάζουν ταχύτητες και τρέχουν προκειμένου η πώληση να έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις είναι εφικτό η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ούτως ώστε να απεμπλακεί από την εκλογολογία και την αβεβαιότητα.
Θυμίζουμε ότι μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ έχει εκδηλωθεί από 4 εταιρείες, την ιταλική Terna, τη βελγική Elia, το καναδικό fund PSP και την κινεζική State Grid China Corporation.

http://www.energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News