Dei Energy News

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Απέτυχε το δημοψήφισμα για τον έλεγχο της ηλεκτροδότησης στη Γερμανία

Απέτυχε το δημοψήφισμα στο Βερολίνο για την μεταβίβαση του ελέγχου της διαχείρισης του ηλεκτρικού ρεύματος της πρωτεύουσας της Γερμανίας από τα ιδιωτικά χέρια στο δημόσιο, καθότι, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο εκλογών, δεν επετεύχθη η απαιτούμενη συμμετοχή.
Περίπου το 24% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν στο δημοψήφισμα που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας ομάδας πολιτών των «Berliner Energietisch», οι οποίοι είχαν καλέσει τους βερολινέζους να ψηφίσουν «ναι» στη μεταβίβαση του δικτύου ηλεκτροδότησης στον δημόσιο τομέα. Το δημοψήφισμα χρειαζόταν την υποστήριξη τουλάχιστον του 25% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της πόλης για να πετύχει.
Το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος της πρωτεύουσας της Γερμανίας λειτουργεί από τη σουηδική Vattenfall και η άδεια ισχύος 20 ετών για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 3,4 εκατομμύρια άτομα στο Βερολίνο λήγει το επόμενο έτος.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι πολίτες του Αμβούργου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλη της Γερμανίας και του κυριότερου λιμανιού της χώρας, ψήφισαν υπέρ της επιστροφής του δικτύου τους από την Vattenfall στην ιδιοκτησία του δημοσίου.

http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News