Dei Energy News

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Όλοι στην απεργία, όλοι στις διαδηλώσεις, όλοι στον αγώνα!!!

http://seen-erga.blogspot.gr/
Βιώνουμε σχεδόν για 4 χρόνια τον εφιάλτη της επίθεσης του μετώπου κυβερνήσεων – τρόικας – εργοδοσίας σε δουλειές, μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία. Με επίσημη ανεργία στο 28%, με 40% μείωση διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος, 25% ύφεση. Ταυτόχρονα  το δημόσιο χρέος, στο όνομα του οποίου γίνονται οι περικοπές εκτινάσσεται από 124% του ΑΕΠ και 300 δις επί Παπανδρέου τον Απρίλη του 2010, σήμερα σε πάνω από 170% του ΑΕΠ και 320 δις. Ο  στόχος τους είναι ένα φθηνό εργατικό δυναμικό υπέρ της ενίσχυσης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Το πραγματικό πρόσωπο του «success story» είναι η διαιώνιση των μνημονίων και της καταστροφικής λιτότητας και ανεργίας που φέρνουν μαζί τους. Ο φαύλος  οικονομικός κύκλος  των   «πρωτογενών  πλεονασμάτων» της συγκυβέρνησης, μεταφράζονται σε εφιαλτική ανεργία για  εκατομμύρια ανθρώπους, σε σμπαραλιασμένη οικονομία, σε τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών, σε αχαλίνωτη φοροληστεία, σε διάλυση του κοινωνικού κράτους, σε μονιμοποίηση κι επέκταση του χαρατσιού αλλά και σε αντιδημοκρατική κατρακύλα με «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», συνδικαλιστικές διώξεις, με επιστρατεύσεις σε σειρά κλάδων, με «μαύρο στην ΕΡΤ», με φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε Έλληνες και μετανάστες σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, σε διπλασιασμό των αυτοκτονιών μέσα στη χώρα.
Η ΔΕΗ παίρνει το δρόμο της διάλυσης και του ξεπουλήματος, ήδη μέσα στο Νοέμβριο πουλιούνται τα δίκτυα υψηλής (ΑΔΜΗΕ) στα 300 με 400 εκκ. Ευρώ όταν η Εμπορική τους αξία ξεπερνά τα 8 δις Ευρώ! Σειρά έχει η παραγωγή μέσα στο 2014 αρχής γενομένης από την ονομαζόμενη μικρή ΔΕΗ και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έχει ξεπουληθεί ολόκληρη η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας!
Μόνη διέξοδος για εργαζόμενους και λαό είναι η οργανωμένη, επίμονη, ανυποχώρητη πάλη, ενότητα κι αλληλεγγύη. Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις ανέτρεψαν 2 κυβερνήσεις ενώ η σημερινή συγκυβέρνηση προέκυψε αποδυναμωμένη, Πιο πρόσφατα, οι αγώνες των καθηγητών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο μετρό, των εργαζομένων σε μεγάλους χώρους του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κλόνισαν κι αποδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο τη συγκυβέρνηση. Αποκορύφωμα αποτελεί ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που παράγουν με δική τους πρωτοβουλία κι έλεγχο πρόγραμμα ανοιχτό στους αγώνες όλων των εργαζομένων!
Η πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη κηρύχτηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με απαίτηση των εργαζομένων που αγωνίζονται για να σώσουν δουλειές, μισθούς, ΣΣΕ, ασφαλιστικά δικαιώματα, υγεία, παιδεία, αξιοπρέπεια… Είναι μια πρόκληση για όλους μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε για κλιμάκωση του αγώνα ώστε να ανατρέψουμε τις καταστροφικές κι αδιέξοδες πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις προωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News