Dei Energy News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μυτιληναίος: Στα 40,7€/MWh η αγορά ρεύματος της Αλουμίνιον από τη ΔΕΗ


Μυτιληναίος: Στα 40,7€/MWh η αγορά ρεύματος της Αλουμίνιον από τη ΔΕΗ  

Oλοκληρώθηκε η διαδικασία διαιτησίας για τη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας της θυγατρικής εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. από τη ΔΕΗ Α.Ε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναιου, η απόφαση ΡΑΕ/Δ1/2013 που εξέδωσε η Μόνιμη Διαιτησία στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και επιδόθηκε στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ με δικαστικό επιμελητή, ορίζει ότι «Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από τη ΔΕΗ και η ΔΕΗ θα προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για χρονικό διάστημα ίσο προς 8.760 ώρες ετησίως και έναντι του τιμήματος των 40,7€/MWh, στο οποίο περιλαμβάνονται το σταθερό και μεταβλητό κόστος ενέργειας, οι Χρεώσεις Χρήσης Συστήματος, Επικουρικών Υπηρεσιών, ΥΚΩ, και οι επιβαρύνσεις για τα ανταποδοτικά τέλη υπέρ ΡΑΕ και ΔΕΣΜΗΕ/ΛΑΓΗΕ και δεν περιλαμβάνονται οι χρεώσεις Ειδικό Τέλος ΑΠΕ/ΕΤΜΕΑΡ, ΕΦΚ ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΤΕ και τυχόν επιβαλλόμενες λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις». Η απόφαση αφορά στο διάστημα από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Σε συνέχεια της ως άνω διαιτητικής απόφασης, την οποία και τα δύο μέρη έχουν δεσμευθεί εκ των προτέρων ότι θα αποδεχθούν, η ΔΕΗ και η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ θα τακτοποιήσουν οικονομικά και λογιστικά τον μεταξύ τους λογαριασμό, αναδρομικά από 1/7/2010, σύμφωνα με τις επιταγές της διαιτητικής απόφασης.
Η προκύπτουσα διαφορά για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. και τη μητρική ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-Όμιλος Επιχειρήσεων θα αποτυπωθεί στις Ενδιάμεσες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1η Ιανουαρίου - 30 Σεπτεμβρίου 2013, που θα δημοσιευθούν με τα αποτελέσματα εννεαμήνου στις 20 Νοεμβρίου 2013.
Σημειώνεται ότι η Μόνιμη Διαιτησία στη ΡΑΕ συστήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 4001/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News