Dei Energy News

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΕ/ΔΕΗ: Απεργούμε 6 Νοέμβρη...Ας νικήσουμε τον φόβο που θέλουν να μας προκαλούν


Δελτίο τύπου

Aπό το http://ete-dei.gr/
Ανακοίνωση και από την
ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ

Η μοχθηρή και βάρβαρη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου εξοφλεί λίγο πριν από το δύση  της,  τα τελευταία της αντιλαϊκά και αντεργατικά γραμμάτια προς τους δανειστές της, ετοιμάζοντας και ανακοινώνοντας με κυνικό τρόπο τη νέα καταιγίδα  φοροκλοπής και λεηλασίας του ελληνικού λαού και του δημόσιου πλούτου. Οι σημερινοί κυβερνώντες και λάτρεις του μνημονίου έχουν κατορθώσει με την αδίστακτη πολιτική τους να επιβάλλουν:


-      Απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τρομερή αύξηση της ανεργίας ενώ παράλληλα τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με την εφαρμογή της διαθεσιμότητας και κινητικότητας.  

-      Να σχεδιάζουν καινούργιες εξοντωτικές μισθολογικές και οικονομικές απώλειες στους μισθωτούς και νέες περικοπές στις συντάξεις και στο εφάπαξ.

-      Να φορολογούν  άγρια την ακίνητη περιουσία ενώ δεν σταμάτησαν να εισπράττουν το χαράτσι τους ΕΕΤΗΔΕ όπως είχαν υποσχεθεί.

-      Το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, της ΕΡΤ, της αμυντικής βιομηχανίας, της ΛΑΡΚΟ και χρήσιμων δημόσιων οργανισμών.

-      Την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας με συνέπεια να έχουν εξαθλιωθεί και φτωχοποιηθεί εκατομμύρια πολίτες και να έχουμε  χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ξεπουλούν τον ΑΔΜΗΕ, δωρίζουν εργοστάσια της ΔΕΗ στους ντόπιους «κολλητούς» της τρόικας και παράλληλα ιδιωτικοποιούν και εκποιούν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας κάτι που σημαίνει ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ενώ από την άλλη διαλύουν τον ασφαλιστικό μας φορέα και κατεδαφίζουν ότι απέμεινε. Μόνο η μαζική, πολυπληθής και ενεργή συμμετοχή σου στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδια τους  και μπορεί να  αποτελέσει την αιχμή του αγώνα, όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων ώστε να γίνει  καταλύτης για την κινητοποίηση και οργάνωση της συμπιεσμένης παλλαϊκής οργής για να νικήσουμε τον φόβο που θέλουν να μας προκαλούν.

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, Τετάρτη  6 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. – Προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ
                             
Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και από την ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ


  Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!


ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων! ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!


  Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των  λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.


                          ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ
Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, να δυναμώσει ο αγώνας με όλες τις μορφές. Γιατί δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Για να μην δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους να τελειώσουν με ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τη συλλογική πάλη.
Γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για 300 και 400 ευρώ. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Δεν ανεχόμαστε την κατάργηση της Κυριακάτικης  Αργίας.
Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε περίθαλψη δωρεάν και φάρμακα και όχι να πληρώνουμε το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.
Γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε τις περικοπές στις συντάξεις & τα επιδόματα.
Γιατί καταδικάζουν εμάς & τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης.
Γιατί η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και η περαιτέρω συρρίκνωση της ΔΕΗ, της Υγείας ,της Παιδείας, του νερού, των μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει νέα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, με χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Γιατί ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία.
Γιατί η περικοπή 2 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση θα μειώσει κι' άλλο τις συντάξεις και τις παροχές.
Για να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς & τις γειτονιές. Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες,  συγκρούσεις.  
Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δε δόθηκε απλόχερα.                                                      
Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το «κεφάλι κάτω».

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
·        Στη Σάμο στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
·        Στην Ικαρία στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου.

                                                                  Η Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News