Dei Energy News

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με υπ. ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ για τη "μικρή ΔΕΗ"


Μία επίσημη συνάντηση-γνωριμία στο πλαίσιο της οποίας θα μπορεί να λάβει άμεση και έγκυρη ενημέρωση επί του συνόλου των ενεργειακών θεμάτων, ζήτησε από το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ η υποψήφια Ευρωβουλευτής με την ¨Ελιά¨ κ. Βίκη Μάτσικα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Πτολεμαΐδα όπου και βρέθηκε η κ. Μάτσικα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ανά τη χώρα, ενόψει των εκλογών.
Στο επίκεντρο της ενημέρωσης που έγινε βρέθηκαν τα εν εξελίξει...
ζητήματα που αφορούν στην ενέργεια και έχουν να κάνουν με την εσωτερική αγορά αλλά και εκείνα τα ζητήματα που αφορούν στη ΔΕΗ σε σχέση με το Πανευρωπαϊκό περιβάλλον.
Πιο συγκεκριμένα, το υφιστάμενο καθεστώς στην αγορά ηλεκτρισμού και στη ΔΕΗ, η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, η διασύνδεση των νήσων και οι στρεβλώσεις που υπάρχουν αποτέλεσαν το γενικό πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε η κ. Μάτσικα για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» ζητώντας να ενημερωθεί αναλυτικά για  τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις.
 Με την επισήμανση ότι η πώληση της «Μικρής ΔΕΗ» δεν αποτελεί υποχρέωση της χώρας αλλά και δεν δημιουργεί καμία απολύτως αναπτυξιακή προοπτική, το Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατέστησε σαφή την θέση του σωματείου ενάντια στο σχέδιο πώλησης εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι στη λογική αυτή, το σχέδιο τελικώς δε θα περάσει δικαιώνοντας το συνδικάτο στους αγώνες και τις διαχρονικές τους αντιρρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News