Dei Energy News

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΣΣΕ-ΔΕΗ:ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ που λέγεται ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ



ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
          Ως εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ ζούμε την πιο κρίσιμη περίοδο της επιχείρησης και ως χώρα μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας μας. Οι μνημονιακές επιταγές εκποίησης της ΔΕΗ ξεκινούν την αμέσως επόμενη περίοδο από το ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ και έπεται μικρή ΔΕΗ και 17%. Την περίοδο αυτή οφείλουμε σαν εργαζόμενοι και σαν πολίτες να σταθούμε όρθιοι υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας και την δημόσια περιουσία.
Οφείλουμε επίσης να καταλογίσουμε την ευθύνη για τα σημερινά προβλήματα σε όσους κυβέρνησαν την χώρα και σε όσους διοίκησαν τα συνδικάτα. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της διαφθοράς και της εξυπηρέτησης των κυβερνώντων συνεχίζει απτόητος να υπηρετεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ και την υπονόμευση της όποιας δυνατότητας έχουν σήμερα τα συνδικάτα να αντισταθούν. Σχεδιάζει συνέδρια και διαλογίζεται για το τι ΔΕΗ θέλει όταν εδώ ο κόσμος καίγεται.
Ως εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ πρέπει να έχουμε στόχο μια ΔΕΗ ενιαία, δημόσια, κοινωνικοποιημένη με απαγόρευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και με εργατικά συμβούλια ώστε να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις λαϊκές ανάγκες. Ο στόχος αυτός υπηρετείται με συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά προσανατολισμένα αντί των σημερινών του συμβιβασμού και της συναίνεσης.
           
Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο τους, να απαιτήσουμε από τη ΓΕΝΟΠ και τα συνδικάτα :

ü  να  σχεδιάσουν κινητοποιήσεις που να αποτρέπουν τους σχεδιασμούς της τρόικας. Να έρθουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους να μας ενημερώσουν και να μας πείσουν πριν το ξεκίνημά τους.

ü  να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο και να κινητοποιήσουν τα κόμματα και τους βουλευτές που μπορούν να βοηθήσουν.

ü  να οργανώσουν συντονιστικές επιτροπές σε κάθε πόλη για την ενημέρωση του κάθε πολίτη και του κάθε συλλογικού φορέα σε όλη την Ελλάδα.

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε και οφείλουμε να το κάνουμε. Δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς, σηκωθείτε και απαιτήστε :   ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ.


ΑΣΣΕ/ΔΕΗ -   Οκτώβρης 2013/3

1 σχόλιο:

  1. μια ερώτηση για την ασσε, στο συνέδριο της γενοπ τον Οκτώβριο του 2010 τι ψηφίσατε σ'οτι αφορούσε την ΤΡΙΧΟΤΟΜΙΣΗ της ΔΕΗ,, παρακαλώ απαντήστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News