Dei Energy News

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

O Πρόεδρος των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", Πάνος Καμμένος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "ΕΝΙΚΟΣ" του Νίκου Χατζηνικολάου και απαντά σε ερωτήματα πολιτών όπου λέει ξεκάθαρα (στο 9:35 ) ΟΧΙ στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος και συντάχθηκε με την άποψη – προ διόρθωσης - του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα. «Επειδή είπε εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν διαφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα. Το λέω αυτό γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος. 
 Είναι όλα εκείνα τα στελέχη όπως ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου που εμπλέκονται σε απάτες. Γιατί τους κάλυπταν;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφήνοντας μεταξύ άλλων αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την υπόθεση των υποβρυχίων. Επιπλέον στήριξε την θεσμική ενέργεια του περιφερειάρχη να καλέσει και εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. «Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε αυτό που του επιβάλει το πρωτόκολλο. Κάλεσε τους βουλευτές που εξελέγησαν εκεί. Αν ήθελαν να τους βγάλουν στην παρανομία θα έπρεπε ο Άρειος Πάγος να τους απαγορεύσει να κατέβουν στις εκλογές» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και είπε ότι η Δημοκρατία δεν θα πρέπει να κάνει αντισυστημική μία νεοναζιστική οργάνωση. 
«Η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική οργάνωση δεν μπορούμε όμως οι δημοκράτες να χρησιμοποιούμε αντιδημοκρατικά μέτρα και να δείχνουμε ότι φοβόμαστε αυτούς που δεν σέβονται τη δημοκρατία» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 
Παράλληλα μίλησε με σκληρή γλώσσα τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη ΝΔ και εκτίμησε ότι οι δυνάμεις τους θα συρρικνωθούν στις επόμενες εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Δεν πιστεύω ότι θα είναι καν στη Βουλή. Η ΝΔ είναι μία νέα Πολιτική Άνοιξη. Έχει μία ηγετική ομάδα υπό τον κύριο Σαμαρά που δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ. Συνεργασία μας με κόμμα που επιμένει στην πολιτική της ύφεσης και της ανεργίας, των μνημονίων, που δέχεται επιτρόπους που καταργούν την ελληνική κυριαρχία σε υπουργεία σας λέω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει» τόνισε ο Πάνος Καμμένος. 
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας μόνο με αντιμνημονιακά πρόσωπα και πολιτικούς. Επιπλέον ανέφερε ότι η βασική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ζητούν μόνο το τέλος του Μνημονίου αλλά και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων. 
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι ΑΝΕΛ και διευκρίνισε ότι υπάρχουν προτάσεις που τίθενται υπό συζήτηση και άλλες που αποτελούν κόκκινες γραμμές για μία ενδεχόμενη συνεργασία με το κόμμα του. 
«Υπάρχουν προτάσεις που για εμάς αποτελούν ένα κείμενο εργασίας, όπως οι θέσεις για τα υπουργεία. Υπάρχουν και θέσεις για τα εθνικά θέματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Η θέση μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη έχουμε μία πρόταση κυβερνητική έχουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα, στους μετανάστες. Έχουμε σημαντικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και σε αυτά τα θέματα εμείς δεν κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό. Εάν θέλουν να υπάρξει κυβέρνηση με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ τότε δεν κάνουμε πίσω από τα εθνικά θέματα. 
Στα υπόλοιπα θέματα ευχαρίστως να κάνουμε συζήτηση» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης με στελέχη της ΝΔ, όπως ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Β. Πολύδωρας, εάν πάρουν αποστάσεις από το Μνημόνιο και επιλέξουν να συγκροτήσουν έναν άλλο πόλο. 
Ειδικότερα για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι θα στηρίξει αντιμνημονιακούς υποψηφίους. «Στο θέμα των τοπικών εκλογών η άποψη που εκφράσαμε είναι ότι θα πρέπει να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα: οι δυνάμεις που είναι κόντρα στο μνημόνιο με έντιμους ανθρώπους θα είναι σωστό να παρουσιαστούν σε κοινά ψηφοδέλτια» είπε ο Πάνος Καμμένος. 
Για τα στελέχη των ΑΝΕΛ που αποχώρησαν ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε ότι «Δεν αντέξαν όλοι. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Σταμάτη είπε ότι: ζητάμε την μεγαλοψυχία του πρωθυπουργού. Η μεγαλοψυχία του πρωθυπουργού περιορίστηκε στον κ. Μαρκόπουλο. Δεν κακίζω κανέναν άλλοι φεύγουν και άλλοι έρχονται». Για τον Χρ. Ζώη είπε ότι δεν έχει καταλάβει γιατί έφυγε, ενώ για τον Κ. Μαρκόπουλο παραδέχθηκε ότι βρέθηκε κοντά στο μνημόνιο. Αναφορικά με την οικονομία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι πρώτα θα γίνει έλεγχος του χρέους και μετά θα αποπληρωθεί. «Εμείς του λέμε ότι δεν θα πάρουν φράγκο εάν συνεχίσουν αυτή την πολιτική. 
Εκτός από τη διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους το 6% καπέλο της Deutsche Bank δεν θα τα πληρώσουμε. 
Το πραγματικό χρέος που αναγνωρίζουμε, αυτά τα χρήματα θα τα αποπληρώσουμε όποτε μπορούμε. Έτσι η Ελλάδα θα μπορεί κάποια στιγμή, όταν μπορεί, να πληρώσει χωρίς να στερεί την υγεία και την παιδεία από τους πολίτες μέρος των δανείων που δεν αναγνωρίζουμε ως επαχθή» είπε ο Πάνος Καμμένος, που χαρακτήρισε «πλασιέ» τον προσωπικό απεσταλμένο της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα, Χ.Γ. Φούχτελ. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι, να προστατευθούν απόλυτα οι πολίτες από τις κατασχέσεις για χρέη, να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αγρότες και ο τουρισμός, να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και κατά των απολύσεων υπαλλήλων. Είπε ότι θα ζητήσει τη κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και τάχθηκε υπέρ της δίωξης του διοικητή της, Γ. Προβόπουλου για την κατάσταση στην οποία ήρθε η ελληνική οικονομία. 
Σε ερώτηση εάν τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Εάν δεν μας διώξουν δεν φεύγουμε. Εάν μας διώξουν και διαγράψουν τα χρέη τότε ναι βεβαίως υπάρχει λύση και θα είναι με ευθύνη δική τους και προς τη σωτηρία της χώρας». 
Για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι έχει ήδη επέλθει, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Σύνταγμα έχει καταλυθεί και κάλεσε τον λαό με συντακτική εθνοσυνέλευση να προασπιστεί το Σύνταγμα με βάση το άρθρο 120. 

ww.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News