Dei Energy News

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ορίζουν τιμή για τη ΔΕΗ. Η GOLDMAN SACHS ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΦΘΗΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ.

Ανοίγει η πόρτα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Ταβάνι στην αποτίμηση της ΔΕΗ και της θυγατρικής στα δίκτυα ΑΔΜΗΕ έβαλε χθες η Goldman Sachs, προκαταλαμβάνοντας την αγορά ενόψει της ιδιωτικοποίησης της θυγατρικής εταιρείας στη μεταφορά ενέργειας και στα δίκτυα, για την οποία εκτιμά ότι θα πουληθεί υποτιμημένη, στα 700 εκατ. ευρώ, έναντι αξίας 1,2 δισ. ευρώ.
                     
Ανοίγει η πόρτα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Η Goldman Sachs εμμέσως πλην σαφώς «προέβλεψε» με έκθεσή της, χθες, ότι οι μέτοχοι της ΔΕΗ θα εισπράξουν εκτάκτως το 2014 μέρισμα 3 ευρώ ανά μετοχή από την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Αυτό ισοδυναμεί με ένα ποσό 700 εκατ. ευρώ, που θα προέλθει από την πώληση της θυγατρικής στη μεταφορά ενέργειας και στα δίκτυα. Ομως, στην ίδια έκθεση, ο αμερικανικός οίκος αποτιμά εμμέσως πλην σαφώς την αξία του ΑΔΜΗΕ στα 1,2 δισ. ευρώ, αφού προσδιορίζει σε 5,2 ευρώ ανά μετοχή τη συμμετοχή της δραστηριότητας στη μεταφορά ενέργειας.
Ο οίκος έβαλε όριο στην αποτίμηση της ΔΕΗ με άμεσο τρόπο. Εδωσε τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρείας στα 10,2 ευρώ, τα οποία ουσιαστικά είχε φθάσει η μετοχή από προχθές. Υποθετικά, επρόκειτο για αύξηση της τιμής-στόχου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν «ταβάνι» για τη μετοχή και υποβάθμισή της, ενώ αναμένεται το πλάνο για την ιδιωτικοποίησή της...
Η προηγούμενη τιμή-στόχος ήταν στα 9,9 ευρώ, τα οποία είχε ήδη υπερκαλύψει η μετοχή από προχθές. Ετσι, η έκθεση ήρθε να βάλει στοπ και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, αφού άλλαξε χθες το σήμα, από προτροπή στους επενδυτές να αγοράσουν στην προηγούμενη έκθεση, σε ουδέτερη θέση.
Το μήνυμα ήταν ότι η μετοχή έπιασε το στόχο της. Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της ΔΕΗ έχει πετύχει ράλι 150% μόνο μέσα στο διάστημα ενός χρόνου, από τον περασμένο Οκτώβριο και τα 3,90 ευρώ, μέχρι τα 10 ευρώ προχθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News