Dei Energy News

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δέκα προσφορές κατατέθηκαν για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

Συνολικά 10 εταιρείες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό του Διαχειριστή Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού (ΑΔΜΗΕ) για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας, το οποίο προσθέτει ότι οι προσφορές αφορούν και τις τέσσερις ομάδες έργων του διαγωνισμού.
Ο ΑΔΜΗΕ προτίμησε να μην ανακοινώσει επισήμως τις εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, η Siemens, τα Ελληνικά Καλώδια κ.ά.
Οι επόμενες 10 ημέρες θα διατεθούν για την υποβολή τυχόν ενστάσεων και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα αξιολογηθούν οι προσφορές.
Ο προϋπολογισμός της δαπάνης για το σύνολο των έργων φθάνει ως τα 240,7 εκατ. ευρώ, αλλά οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορά, είτε για μια ομάδα, είτε και για περισσότερες, αρκεί κάθε προσφορά να είναι πλήρης και αυτοτελής.
Οι ομάδες αφορούν την υποβρύχια καλωδιακή σύνδεση Λαυρίου - Σύρου, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, τις καλωδιακές διασυνδέσεις Τήνου, Σύρου, Μυκόνου και Πάρου, προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ, τους υποσταθμούς σε Λαύριο, Σύρο, Πάρο και Μύκονο, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ και το σύστημα αυτόματης αντιστάθμισης αέργου ισχύος στη Σύρο, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News