Dei Energy News

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


E13 Πέτρος Τατούλης: σε καμία περίπτωση το τεχνικό επίπεδο και οι γνώσεις των εργαζομένων, δε συγκρίνονται με εκείνες των πανεπιστημιακών.
Θα γίνει ειδική ημερίδα στην Μεγαλόπολη στις 16 Νοεμβρίου για το μέλλον του Ενεργειακού Πεδίου Μεγαλόπολης.
Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε Περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο πρωταγωνίστησε κατά το πρώτο μέρος το θέμα των κατολισθήσεων, το οποίο είχε λάβει χώρα στη Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα στο χωριό Τριπόταμο.
Στην πλειονότητα τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι συμφώνησαν ως προς το θέμα των κατολισθήσεων, λέγοντας ότι το ζήτημα έχει δρομολογηθεί από επαΐοντες επιστήμονες και πως για την ώρα δεν υπάρχει λόγος πανικού κυρίως για τους κατοίκους Τριποτάμου.
Ειδικότερα, ο κος  Αποστολόπουλος, τόνισε ότι δεν έχει παρθεί ακόμα ανάληψη ευθύνης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που έγκειται της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κος Βαλασόπουλος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό το ζήτημα σε ότι αφορά την ασφάλεια εργαζομένων στην περιοχή, ανέφερε επίσης ότι δε βοηθά η εμμονή σε παραλογισμούς ενώ απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Τατούλη, είπε ότι δεν καλείται η πολιτική μειοψηφία σε ανάλογες περιπτώσεις, πράγμα το οποίο θεωρεί απαράδεκτο. Τόνισε επίσης, ότι η κρατική ΔΕΗ χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να εξυπηρετήσει οτιδήποτε αλλότριο.
Ο κος Πατσαρίνος, τόνισε απ’ την πλευρά του ότι το θέμα δεν άπτεται μόνο γεωλογικών και επιστημονικών πτυχών, αλλά και κοινωνικών.
Ο περιφερειακός σύμβουλος κος Γόντικας, επέμεινε κυρίως στα κόμματα αντιπολίτευσης, τα οποία θεωρεί και υπεύθυνα για τη γενικότερη αμέλεια του προβλήματος, τα οποία όπως τόνισε καλλιεργούν αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα. Είπε επίσης, μιλώντας με αριθμούς ότι για κάθε 3.8 εκατομμύρια ευρώ, από τις διάφορες επιχορηγήσεις που εγκρίνονται, δημιουργείται, μόνο μια θέση εργασίας. Υποστήριξε ότι η παράταξη του, ήταν εκείνη η οποία ανέδειξε τις αιτίες του προβλήματος των κατολισθήσεων στη Μεγαλόπολη, ακόμα και εάν οι πολιτικοί ιθύνοντες του θέματος αγνοούν κάτι τέτοιο.
Ο κος Μπούκλης, επικεφαλής της οικολογικής συμπολιτείας του Μοριά , μίλησε για την ημερίδα η οποία θα λάβει χώρα στις 16 Νοεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα ανάπτυξης του χώρου της Μεγαλόπολης, μιας και όπως τόνισε η ΔΕΗ μπορεί να καταστεί ένα δημόσιο αναπτυξιακό πεδίο της Χώρας. Σε αυτήν την ημερίδα θα συμμετέχουν φορείς και Πανεπιστήμια και από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Ο κος Γούργαρης τόνισε ότι το μείζον ζήτημα των κατολισθήσεων, δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο, αλλά φυσική συνέπεια εργολαβοποίησης των πάντων. Είπε επίσης, ότι οι μονάδες στη ΔΕΗ υπολειτουργούν, και πως η Περιφέρεια οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση. Τόνισε τέλος, ότι αντιτίθενται ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του στην οποιαδήποτε μεθόδευση προκειμένου να κλείσουν τα ορυχεία στη Μεγαλόπολη..
Ο κος Γιαννακούρας, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια κινήθηκε άμεσα και βρέθηκε κοντά στους κατοίκους Τριποτάμου, τονίζοντας ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.
Τέλος, Ο Περιφερειάρχης κος Τατούλης, ανέφερε ότι αυτοί οι οποίοι κατηγορούν το ζήτημα των κατολισθήσεων και «κόπτονται», όπως χαρακτηριστικά είπε για το περιβάλλον, δεν έχουν προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια εκτός της θεωρίας τους.
Επεσήμανε, ότι απ’ την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων Τριποτάμου, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας τη στιγμή που το ζήτημα το έχουν αναλάβει ειδήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το οποίο αποτελεί ένα δημόσιο φορέα, που υποχρεούται και έχει ήδη αναλάβει όλα τα υφιστάμενα προβλήματα του πεδίου της Μεγαλόπολης., διαβεβαιώνοντας τους ανήσυχους κατοίκους, ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανησυχίας. Τόνισε επίσης, ότι όσα λέγονται είναι ουτοπίες και ότι σε καμία περίπτωση το τεχνικό επίπεδο και οι γνώσεις των εργαζομένων, δε συγκρίνονται με εκείνες των πανεπιστημιακών.

Ευαγγελία Παπαθανασίου από το ArcadiaPortal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News