Dei Energy News

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΗ ΑΘΗΝΑΣ:Στα πάγια του ΑΔΜΗΕ όπως και συνολικά της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η ασφαλιστική μας περιουσία

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.
Στο τέλος του Οκτώβρη η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κλιμακώνοντας την
καταστροφική μνημονιακή της πολιτική προγραμματίζει να εισαγάγει στη Βουλή νομοσχέδιο για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με το φιλικό της Τύπο, με τις απαραίτητες  ευλογίες της Τρόϊκας:
α) θα βγάλουν στο σφυρί το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αναζητώντας στρατηγικό επενδυτή
β) θα μεταφέρουν τις δανειακές υποχρεώσεις του ΑΔΜΗΕ, πλέον των 500 εκ., στο ΛΑΓΗΕ ώστε ο ιδιώτης να τον πάρει «καθαρό».
γ) αντί για αποζημίωση της ΔΕΗ, ιδιοκτήτη του ΑΔΜΗΕ, θα….την απαλλάξουν για κάποια χρόνια από το τέλος λιγνίτη, που θα της επιβάλουν!!!!
Με άλλα λόγια
·   Θα εκχωρήσουν στην ιδιωτική κερδοσκοπία μια ανυπολόγιστης σημασίας εθνική υποδομή, το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που έχει κατασκευαστεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού επί πέντε (5) δεκαετίες.
·   Θα φορτώσουν, μέσω του ΛΑΓΗΕ, το βάρος του δανεισμού του ΑΔΜΗΕ στους καταναλωτές, πλήγμα για τα λαϊκά στρώματα τις επιχειρήσεις, και την ανάκαμψη της οικονομίας.
·   Θα «αρπάξουν» στην κυριολεξία από τη ΔΕΗ ένα τεράστιας αξίας πάγιο περιουσιακό στοιχείο, καταφέροντάς της ένα ακόμη καίριο πλήγμα, προς πλήρη ικανοποίηση των ανταγωνιστών της – μεγαλοσυμφερόντων της διαπλοκής.
Και όλα αυτά για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως  διαρρέεται ότι αποτιμάται η αξία του ΑΔΜΗΕ, τη στιγμή που το ενεργητικό της εταιρείας το 2012 ήταν πάνω από 1,5 δις.
Πρόκειται για σχέδια που εφαρμόζουν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην Ε.Ε., και εντάσσονται σε μια πολιτική πλήρους υποτέλειας και εξυπηρέτησης μεγάλων ξένων και εγχώριων συμφερόντων, τα οποία ακόμη και στις συνθήκες κρίσης και δυστυχίας του ελληνικού λαού, αποθρασυμένα από την κυβερνητική πρακτική πιέζουν για όλο και μεγαλύτερη ανακατανομή του πλούτου σε όφελός τους.
Οι μεθοδεύσεις αυτές αφαιρούν και το τελευταίο φύλλο συκής από την κυβερνητική πολιτική: Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού δεν είναι το μέσο για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά ο σκοπός για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ο ατζέντης αυτών των συμφερόντων.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια το εργασιακό μας μέλλον προοιωνίζεται ζοφερό.
Ο ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής ένα μόνο στόχο θα έχει, τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Έτσι, αφενός θα επιδιώκει όλο και μεγαλύτερα τέλη χρήσης του Συστήματος, και αφετέρου θα προσπαθήσει, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων, που καταλύει κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης, να επιβάλει και στην εταιρεία μας τον εργασιακό μεσαίωνα, τις συνθήκες ζούγκλας που επικρατούν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα.Οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι, αλλά ως κόστος που πρέπει να ελαχιστοποιηθεί.
Πέρα απ΄αυτό :
Στα πάγια του ΑΔΜΗΕ όπως και συνολικά της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η ασφαλιστική μας περιουσία, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν.2773/99. Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς το μέρος της ασφαλιστικής περιουσίας που αναλογεί στον ΑΔΜΗΕ ξεπερνά σημαντικά το ένα δις.!
Οι φωστήρες της Κυβέρνησης κάνουν ότι το αγνοούν…. Είναι χαρακτηριστικό το πέπλο σιωπής, που υπάρχει σχετικά στην κατευθυνόμενη ειδησεογραφία.
Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Το άρθρο 34 του Ν.2773/99 ψηφίστηκε από 292 Βουλευτές, και έχει αναλυθεί κατ΄επανάληψη από τα δικαστήρια με αποκορύφωμα την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το 2010.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…..
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Τα σχέδια της Κυβέρνησης πρέπει να ματαιωθούν όσο είναι καιρός.
Να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα.
Όλοι οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ, αλλά και σε ολόκληρο τον Όμιλο ΔΕΗ επιβάλλεται να αγωνιστούν ενωμένοι και αποφασιστικά. Είναι η μητέρα των μαχών.
Όμως το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλου του Λαού.
Γι΄αυτό, με πυρήνα τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύτατο μέτωπο, που θα περιλαμβάνει όλους όσους θα πληγούν και τους φορείς τους, όπως συνδικάτα, ΟΤΑ, ενώσεις καταναλωτών, ενώσεις Επιχειρηματιών, αγροτικούς συλλόγους.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου μας, όλοι οι συνδικαλιστές που σέβονται τον εαυτό τους και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική ένταξη οφείλουν ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τώρα είναι η ώρα των πιο κρίσιμων εξετάσεων για τον καθένα. 
 Προσχήματα και μεσοβέζικη στάση, δεν υπάρχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτό τον αγώνα.

Αθήνα, Οκτώβρης 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News