Dei Energy News

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Στα 13.994 kWh η μέση ετήσια κατανάλωση ενέργειας ανά νοικοκυριό

Κατά μέσο όρο 13.994 kWh καταναλώνει κάθε νοικοκυριό στην
Ελλάδα για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, εκ των οποίων οι 10.244 kWh αφορούν θερμική ενέργεια και οι 3.750 kWh ηλεκτρική ενέργεια.
Σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα έρευνας που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι ανάγκες ενός νοικοκυριού για θέρµανση χώρων και µαγείρεµα αποτελούν το 81% της συνολικής ετήσιας καταναλισκόµενης ενέργειάς του, ενώ συνολικά για την κάλυψη των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του καταναλώνει πετρέλαιο θέρµανσης και ηλεκτρισµό σε ποσοστό 44,1% και 26,8%, αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, η Έρευνα Κατανάλωσης Ενέργειας στα Νοικοκυριά πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2011 - Σεπτέμβριος 2012,  όπου συλλέχθηκαν πληροφορίες αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας και τα επίπεδα κατανάλωσης για διαφορετικές χρήσεις (θέρμανση - ψύξη χώρων, ζεστό νερό χρήσης, μαγείρεμα, φωτισμός κ.ά.) στον οικιακό τομέα, καθώς και οι ποσότητες και τα είδη των χρησιμοποιούμενων καυσίμων.
Παράλληλα, καταγράφηκαν πληροφορίες που αφορούν στις συνήθειες των χρηστών σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας στα νοικοκυριά, στα είδη και τον αριθμό των συσκευών και συστημάτων που χρησιμοποιούν, ενώ εξετάστηκε και η διείσδυση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών στον οικιακό τομέα. Επισημαίνεται ότι στην έρευνα, συλλέχθηκαν πληροφορίες και στοιχεία για τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά των νοικοκυριών.
Περίοδοι αναφοράς για τα ενεργειακά δεδομένα είναι οι χειμερινοί (Οκτώβριος 2011 - Απρίλιος 2012) και θερινοί μήνες (Μάιος 2012 - Σεπτέμβριος 2012), καθώς και οι χειμερινοί και θερινοί -πριν τη διενέργεια της έρευνας- μήνες (Οκτώβριος 2010 - Απρίλιος 2011) και (Μάιος 2011 - Σεπτέμβριος 2011), αντίστοιχα.
Η έρευνα υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News