Dei Energy News

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ


reuma

Με έκπτωση 70% θα μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρικό ιδρύματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν κοινωφελείς σκοπούς.
Το μέτρο εξήγγειλε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχέδιου για τις ΑΠΕ. Η ρύθμιση αυτή θα προβλέπεται με τροποποίηση του άρθρου 17 του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «η Προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό τιμολόγιο σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς σκοπούς (προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικά συσσίτια κλπ.), θα χαρακτηρίζεται υπηρεσία κοινής ωφέλειας, με σκοπό την υποστήριξη των εν λόγω φορέων κοινωφελούς χαρακτήρα που στηρίζουν Ευάλωτους Πελάτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
Η έκπτωση 70% στο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, θα αφορά σε όλα τα Κοινωνικά, Δημοτικά και Εκκλησιαστικά Συσσίτια, σε όλα τα Δημοτικά και Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία, σε όλες τις σύγχρονες κοινωνικές δομές ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Στην ομιλία του ο υπουργός αναφερόμενος στο κυρίως αντικείμενο του νομοσχέδιου, παραδέχτηκε ότι ο σχεδιασμός διείσδυσης των ΑΠΕ ήταν προβληματικός, κάτι όμως που δεν αποτελεί μόνο ελληνικό ζήτημα αλλά ένα συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα.

 http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News