Dei Energy News

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ή στραβός είναι ο γιαλός Ή στραβά αρμενίζουμε



Με έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου (23-10-2013) της
ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον ΑΔΜΗΕ όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση του και συνομίλησε σε συγκέντρωση με τους εργαζομένους της Επιχείρησης με την παρουσία αρκετών συνδικαλιστικών στελεχών από το χώρο του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.
Αλήθεια τι ήθελε να αναδείξει με το Δελτίο Τύπου η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;
Μήπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαχρονικά στηρίξει τις θέσεις του σ.κ στην  Επιχείρηση και δεν βρέθηκε στο πλάι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;
Μήπως ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «ΜΑΖΙ μας…» όπως λέει στο Δελτίο Τύπου ;
Μας προκαλεί απορία - παρά την απουσία των στελεχών της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την συγκέντρωση στον ΑΔΜΗΕ - να μην πληροφορήθηκαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ και την στήριξη του στο αγώνα των εργαζομένων και του σ.κ στην Επιχείρηση.
Θυμίζουμε στην ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τις θέσεις και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ - μεταξύ άλλων - από την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Προειδοποιούμε, λοιπόν, τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην εκποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Και σε ό,τι μας αφορά, δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει τέτοιου είδους μνημονιακές αποφάσεις και να σταματήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% Δημόσια Επιχείρηση».

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Τσίπρα στον ΑΔΜΗΕ έτυχαν άμεσης απάντησης με ανακοίνωση του ΥΠ.Ε.Κ.Α κ. Μανιάτη που μας είπε «πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) να παύσει να είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ και θα εισέλθει στρατηγικός επενδυτής στο μετοχικό του κεφάλαιο και θα επέλθει πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε».
Η Ανακοίνωση του κ. Μανιάτη έγινε μια μέρα μετά την συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Γραμματέα της Ν.Δ όπου μας τονίστηκε ότι «δεν είχαν γνώση της έκτασης του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ έτσι όπως παρουσιάστηκε από την πλευρά της αντιπροσωπείας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και δεσμεύτηκαν να μας απαντήσουν».

Το συνδ. κίνημα και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μαζί με τον λαό θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν η δικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και τα Δίκτυά της και να εκχωρήσει σε ιδιώτες κερδοσκόπους μια ανυπολόγιστης σημασίας εθνική υποδομή, το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που έχει κατασκευαστεί με το υστέρημα του Ελληνικού λαού.
Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντί να εγκαλεί με για «το θεαθήναι» με το παραπάνω Δελτίο Τύπου τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προτιμότερο να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Μανιάτη για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και να πιέσει τον πολιτικό της χώρο και ξεκάθαρα να απαντήσουν: Γιατί η κυβέρνησή τους καταπατά ακόμη και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις «ότι τα δίκτυα δεν θα πωληθούν».
Καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τοποθετηθεί και να απαντήσει άμεσα στις δηλώσεις ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ του ΥΠ.Ε.Κ.Α. κ. Μανιάτη.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Μέλος της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News