Dei Energy News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία για πειθαρχική Δίωξη Κώστα Ασαλουμίδη από Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΔΕΗ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ:  Γ.Δ/ΟΡ.: κ. Νικολακάκο, Διευθύντρια ΛΚΔΜ: κ. Κουρίδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΕΜΒΕ, ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» 
Καταγγέλλουμε την πειθαρχική δίωξη του Γραμματέα του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» Ασαλουμίδη Κων/νου, στην οποία προχώρησε η Διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, γιατί αρνήθηκε να λειτουργήσει εκσκαφέα, χωρίς το απαιτούμενο από τους κανονισμούς ασφαλείας προσωπικό. Η λειτουργία του συγκεκριμένου εκσκαφέα απαιτεί κανονικά πέντε εργαζόμενους (δυο χειριστές, κουμανταδόρο και δυο ΗΜΕΤΕΟ) αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στα όρια ασφαλείας με τέσσερις, δηλαδή με έναν ΗΜΕΤΕΟ λιγότερο. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιεραρχία του Νοτίου απαιτούσε από τους συναδέλφους να δουλέψουν με τρία άτομα, χωρίς κανέναν ΗΜΕΤΕΟ! 
Οι εργαζόμενοι με επικεφαλής τον Γραμματέα του συνδικάτου αρνήθηκαν γιατί εκτός των άλλων έχουν έντονες τις μνήμες από το θάνατο δύο (2) συναδέλφων τους, σχετικά πρόσφατα,  που αν τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας θα ήταν ακόμα στη ζωή.
Η εφαρμογή των μνημονίων και των αντεργατικών πολιτικών, οι πολιτικές της ιδιωτικοποίησης στα πλαίσια της απελεύθερωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η έλλειψη προσωπικού αποτελούν τις αιτίες μη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στα μέτωπα παραγωγής.

Η εφαρμογή και τήρηση των κανονισμών ασφαλείας είναι υποχρέωση των συνδικάτων και των συνδικαλιστών και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα, γι αυτό δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανενός είδους εκφοβισμό σε καμία τρομοκρατία. Αν επιτρέψουμε την καταστρατήγηση όλων των κανονισμών ασφαλείας θα θρηνούμε συνεχώς αδικοχαμένους συναδέλφους.
Το συνδ. Κίνημα δεν θα επιτρέψει τον αυταρχισμό και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με στόχο την καταστρατήγηση ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας του προσωπικού και του εξοπλισμού.
Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους (Επιθ. Μεταλλείων, κλπ) να παίξουν το θεσμικό τους ρόλο και να επιληφθούν της παραβίασης των κανονισμών ασφαλείας στην συγκεκριμένη περίπτωση στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΛΚΔΜ .

Την Γενική Διεύθυνση των Ορυχείων να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας στους χώρους των ορυχείων, αποσύροντας την εκδικητική πειθαρχική δίωξη του Γραμματέα του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη».

Την Διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού και πριν απ’ όλα τα μέτωπα της παραγωγής.
Η Συντονιστική Γραμματεία

http: agonistiki-enotita-dei.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News