Dei Energy News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στο «Fast track ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» του ΑΔΜΗΕ!!!

Αντώνης Σαμαράς στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης: «Τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο»

Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο: «Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε «για ένα κομμάτι ψωμί» μονάδες της ΔΕΗ, επιλεγμένες μάλιστα με κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια. Εδώ είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος… Το είπα και πέρσι από το χώρο αυτό, το επαναλαμβάνω και σήμερα: η ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα της ενέργειας, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό. Που θα υπάρξει άμεσα. Χωρίς αυτό, ότι τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώσουμε! Ή θα το πληρώσουμε πολλαπλάσια…»

Σίμος Κεδίκογλου τον Οκτώβρη του 2012: «Το μόνο που προβλέπεται είναι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός των δικτύων από τη ΔΕΗ, να παύσει, δηλαδή, ο ΑΔΜΗΕ να είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ»

Οκτώβρης του 2013: Η κυβέρνηση ψάχνει «επενδυτές» για να τους πουλήσει σε τιμές «Μνημονίου» τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ηλεκτρικής βιομηχανίας της χώρας καθώς συνδέει τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με τους Υ/Σ διανομής και τον τελικό καταναλωτή.
Η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος στο ναδίρ

Η αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα οδηγήσει σε μείωση των επενδύσεων για συντήρηση και ανάπτυξη του δικτύου και πως «ο ιδιώτης επενδυτής θέλει μικρότερο λειτουργικό- εργατικό κόστος με ό,τι σημαίνει αυτό για τους 1.500 εργαζόμενους στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Τι θα προσφέρει στην καταχρεωμένη χώρα μας η πώληση του ΑΔΜΗΕ; Το απόλυτο ΜΗΔΕΝ…

Ο ΑΔΜΗΕ είναι μια πλήρως ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρία, δεν επιδοτείται ούτε από τη ΔΕΗ Α.Ε. ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο και η λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του ανήλθε το 2012 σε 1,94 δις €.

Οι επενδύσεις του το 2012 προσέφεραν στη χειμαζόμενη εθνική οικονομία 103, 7 εκ. €.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €114,1 εκ. €.  Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €25 εκ. €.

Η εμπορική αξία των παγίων του και της πληθώρας πανάκριβου εξοπλισμού που αξιοποιεί  εκτιμάται σε τρέχουσες τιμές σε περισσότερα από €8 δις €.

Αυτή την εθνική υποδομή, περιουσία του ελληνικού λαού, επιδιώκουν να εκποιήσουν για 300-400 εκ. €! Οι δανειστές, οι κυβερνήσεις τους, οι «ανεξάρτητες» αρχές τους και οι οίκοι συμβούλων τους κάνουν το παν για να την απαξιώσουν και να την παραδώσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα έναντι πινακίου φακής.

Η γνωστή από τη συμβολή της στη χρεωκοπία της χώρας μας Goldman Sachs, άνοιξε ήδη από 16/10 το χορό της απαξίωσης εκτιμώντας ότι «η θυγατρική εταιρεία ΑΔΜΗΕ της ΔΕΗ θα πουληθεί υποτιμημένη, στα 700 εκ. €, έναντι χρηματιστηριακής αξίας 1,2 δις €.»

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο δυνητικός αγοραστής του 66% που θα πουλήσει η ΔΕΗ  θα κληθεί να καταβάλει τίμημα μόλις 330-380 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αυτό είναι κυριολεκτικά «ψίχουλα», όχι μόνο επειδή ο ΑΔΜΗΕ δαπανά κάθε χρόνο περί τα 100 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις επέκτασης και συντήρησης του δικτύου του, αλλά και επειδή ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα αποκτήσει σταθερά έσοδα 260 – 300 εκατ. ευρώ από τη διαχείριση του δικτύου και ετήσια κέρδη 116 εκατ. ευρώ (προϋπολογισμός ΑΔΜΗΕ για τα κέρδη του 2013).

Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, αποτελεί ένα FAST TRACK ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ μιας από τις σημαντικότερες εθνικές υποδομές και δεν πρόκειται επ’ ουδενί να βοηθήσει στη μείωση του Ελλείμματος, πολύ δε περισσότερο στη μείωση του Δημοσίου χρέους!!!

Πρόκειται για μια ιδιωτικοποίηση που έχει σαν στόχο να ωφελήσει τα ιδιωτικά μονοπώλια και τα διεθνή καρτέλ ενέργειας.

Την στιγμή που η «μητροπολιτική Γερμανία» κρατικοποιεί τα δίκτυα της για να τα εκσυγχρονίσει, αφού οι ιδιώτες συνηθίζουν να «εκσυγχρονίζουν» τα κέρδη τους, στη νότια επαρχία της Ελλάδος εκβιάζουν για ΑΜΕΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Ελληνίδες και Έλληνες θα το επιτρέψουμε;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΤΗ ΦΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ                                                    ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News