Dei Energy News

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ραχήλ Μακρή: Οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ του Ν. Κοζάνης αγωνιούν για την φαρμακευτική τους κάλυψη

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη
περισσότεροι από 10.000 ασφαλισμένοι στο Ταμείο της ΔΕΗ στην Κοζάνη, η Συγκυβέρνηση στέλνει τον διοικητή του ΕΟΠΠΥ σε ρόλο πυροσβέστη για να μοιράσει υποσχέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου: ” Οι φαρμακοποιοί έχουν φτάσει στα όριά τους, και τα έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς το Ταμείο τους χρωστάει περί τα 15 εκατ. Ευρώ για τα έτη 2010, 2011και 2012. Έχοντας πλήρως πια απογοητευτεί από τις υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα, και αντιμετωπίζονταν το φάσμα της ανέχειας και τον κίνδυνο του λουκέτου στα φαρμακεία τους, οι επαγγελματίες της περιοχής προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και η απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε απειλούν με κινητοποιήσεις κατάληψης του ΕΟΠΥΥ τις οποίες όπως είναι φυσικό θα βιώσουν οι ασφαλισμένοι… “
Αυτό που οφείλει να κατανοήσει η Συγκυβέρνηση και οι διορισμένοι, από αυτήν, σε κρίσιμες και υπεύθυνες θέσεις είναι ότι ο καιρός τον γενικόλογων υποσχέσεων και τον “πυροσβεστικών” παρεμβάσεων έχει παρέλθει ανεπίστρεπτη. Είναι ανεπίτρεπτο οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ που καταβάλουν τις εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εργάζονται σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες  να λαμβάνουν υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται ποτέ, βιώνοντας ουσιαστικά την αναλογία του θεατρικού έργου του Σάμιουελ Μπέκετ, στο οποίο οι χαρακτήρες περιμένουν έναν άνθρωπο που δεν έρχεται ποτέ.
            Για την σοβαρή και εις βάθος διερεύνηση των αιτιών δημιουργίας του συγκεκριμένου προβλήματος και των δυνατοτήτων άμεσης και πραγματοποιήσιμης λύσης η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή θα καταθέσει Ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Οι κυβερνώντες είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν με στοιχεία και όχι με επισκέψεις εντυπωσιασμού και δημιουργίας εντυπώσεων για το τι έγιναν τα χρήματα των ασφαλισμένων, πως τα διαχειρίστηκαν οι διορισμένοι διοικητές των ασφαλιστικών οργανισμών και γιατί φτάσαμε στον κίνδυνο απώλειας της δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης για χιλιάδες ασφαλισμένους-εργαζόμενους της ΔΕΗ στον Νομό Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News