Dei Energy News

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή προς τον Α.Ζερβό για τους αποσπασμένους εργαζόμενους από τη ΔΕΗ Α.Ε. στον ΕΟΠΥΥ




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρο Ζερβό (και σε ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ)


                          Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας
ενημερώσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Α.Ε. όπου είναι αποσπασμένοι στον ΕΟΠΥΥ.
  Με το Ν. 4075 άρθρο 42 «στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος… β) την 1.5.2012 του Κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και με το Ν. 3918/2011 άρθρο 23 παρ. Β.β. οι περιφερειακές υπηρεσίες που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ λειτουργούν ως αυτοτελής οργανικές μονάδες».

  Τα παραπάνω, ουδέποτε εφαρμόστηκαν με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να αποτελούμε ένα φορέα (φάντασμα) μέσα στον ΕΟΠΥΥ που συνεπάγεται τη μη προμήθεια υλικών, τη μη αναπλήρωση διευθυντή λόγω συνταξιοδότησης του προηγούμενου, τη μη συντήρησης μηχανημάτων, τη παύση υγειονομικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κ.τ.λ. που έχουν ως αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των εργαζομένων-συνταξιούχων και την (ίσως εσκεμμένη ) αποδυνάμωση των πολυϊατρείων μας, με συνέπεια την πλήρη απαξίωση τους.

  Προς επίρρωση όλων αυτών ήρθε να επισφραγίσει τις αγωνίες των εργαζομένων – αποσπασμένου προσωπικού από τη ΔΕΗ Α.Ε. στον ΕΟΠΥΥ, το κλιμάκιο όπου επισκέφτηκε τα πολυιατρεία μας  απαρτιζόμενο από υπηρεσιακά στελέχη της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι εκφράζουν προσωπική άποψη αλλά εμμέσως πλην σαφώς μας ανάφεραν ότι τα πολυϊατρεία θα κλείσουν και δεν θα έχουμε θέση εργασίας στο χώρο του ΕΟΠΥΥ και παράλληλα μας συμβούλεψαν το συντομότερο δυνατόν να ζητήσουμε με προσωπικό έγγραφο προς τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, την μετακίνηση μας σε τοπικές μονάδες του πρώην ΙΚΑ.

  Λόγω της μεγάλης αναστάτωσης και έντασης που επικρατεί στο αποσπασμένο προσωπικό (πολυϊατρεία και ΠΕΚΑ) που απασχολείται στον ΕΟΠΥΥ, θα επιθυμούσαμε να ενεργήσετε άμεσα.

  Θεωρούμε δεδομένο ότι η ΔΕΗ Α.Ε. και οι Θυγατρικές της (ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ) θα ασχοληθούν με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, με σοβαρότητα, και υπευθυνότητα διότι βιώνουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο έχει αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους, στους ασφαλισμένους  και στην κοινωνία.



ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ

ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛ. ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ/ΔΕΗ

ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛ. ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ/ΔΕΗ

ΒΡΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News