Dei Energy News

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

...ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!
- ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ και ότι ΣΤΗΝΟΥΝ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗς ΑΘΗΝΑΣ!

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας στην περιοχή μας δέχονται μια ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα τους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Μόνιμοι, οκταμηνίτες, εργολαβικοί έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις μισθών, η εντατικοποίηση και τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί, ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται. Ταυτόχρονα η εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας και η φορομπηχτική πολιτική τους οδηγεί στην αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών.
Την στιγμή αυτή που χρειάζεται πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους και με το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής για τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, για τις εξελίξεις και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, η πλειοψηφία του Σπάρτακου (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο του σωματείου να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Αποδεικνύουν περίτρανα την θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας ότι είναι μακριά από τις αγωνίες των εργαζομένων, δεν τους ενδιαφέρει να αναπτυχθούν αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησηςεργοδοσίας που καταστρατηγεί σειρά δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά τους ενδιαφέρει να στήσουν μια ακόμα «φιέστα» στα «σαλόνια» της Αθήνας.
Αποδεικνύουν ότι σωστά τους χαρακτηρίζουμε «εργοδοτικούς συνδικαλιστές» μιας και τα έξοδα για το Γενικό Συμβούλιο - Ημερίδα του Σπάρτακου με απόφαση του Δ.Σ θα καλυφθούν από την ΔΕΗ Α.Ε, δηλαδή από την εργοδοσία.
Η Αγωνιστική Συνεργασία πρότεινε το Γενικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στην περιοχή, ώστε να γίνει υπόθεση των εργαζόμενων αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και τα έξοδα να καλυφθούν από το Σωματείο. Σε αυτή τη θέση επιμένουμε γιατί πιστεύουμε ότι κανένας εργοδότης δεν χρηματοδοτεί σωματείο αν γνωρίζει ότι αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να συμβάλουν στην αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό ως βασική προϋπόθεση για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους εργαζομένους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News