Dei Energy News

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΑΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/

Οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται. Όπως διαβάζουμε σε
ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας (δείτε εδώ),  τα έξοδα για το ετήσιο γενικό συμβούλιο του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ Σπάρτακος, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα, όπου παράλληλα διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για την Ενέργεια και Ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη», θα καλυφθούν από την ΔΕΗ Α.Ε, δηλαδή από την εργοδοσία.
Τώρα πώς γίνεται από τη μία να αντιπολιτεύεσαι το «γκουβέρνο» της επιχείρησης, για μια σειρά ζητημάτων που θίγουν τα εργασιακά δικαιώματα μονίμων και συμβασιούχων κι από την άλλη να επιτρέπεις στην εργοδοσία να σου καλύψει τα έξοδα σε κάτι που διοργανώνεις, τουλάχιστον σ’ εμάς, έχει πάψει από καιρό να αποτελεί απορία. Ο Γιώργος Αδαμίδης και η ομήγυρή του, υποτίθεται ότι κομίζουν το “νέο” και το διαφορετικό, μετά την κατάρρευση της ΓΕΝΟΠ, όμως, όπως αποδεικνύεται, δε μπορούν να «ξεκολλήσουν» από παρωχημένες και πολλάκις κατακριτέες τακτικές και πρακτικές του παρελθόντος. 
===========================================
Εν αντιθέσει με την παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας, που ζήτησε το γενικό συμβούλιο του Σπάρτακου να πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας, αντί στην Αθήνα, η στήλη δεν εντοπίζει εκεί το πρόβλημα. Αφού οι διοργανωτές έκριναν ότι πρέπει  να γίνει εκεί, καλώς να συμβεί. Το ζήτημα είναι αν μπορούσαν να το υλοποιήσουν χωρίς να αιτηθούν στη διοίκηση της ΔΕΗ να αναλάβει τα έξοδα της διοργάνωσης, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον καθένα να τους χαρακτηρίσει ως εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Τώρα για το πώς θα μπορούσε να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ή όσο γίνεται λιγότερο το ταμείο του σωματείου, αλλά ταυτοχρόνως και να μη χρειαστεί τo Δ.Σ. να αιτηθεί χρήματα από τη ΔΕΗ, η απάντηση είναι απλή και προτείνεται από τη στήλη. Τόσο το Γενικό Συμβούλιο, όσο και η ημερίδα (η χρησιμότητα κι η «αξία» της οποίας είναι αμφισβητήσιμη από πολλούς), θα μπορούσαν να διοργανωθούν στην Αθήνα, αλλά αυθημερόν και σε διαφορετικές ημερομηνίες ώστε κανείς από τους προσκεκλημένους να μη χρειαστεί να διανυκτερεύσει.
Φανταζόμαστε  πως με την εν λόγω πρόταση  δεν θα είχαν καμία αντίρρηση οι «σιαμαίοι» διοικούντες του σωματείου, που γι’ άλλους λόγους, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικούς, έχουν κάνει το Κοζάνη – Αθήνα (κι αντιστρόφως) σε διάρκεια ενός 24ωρου και μάλιστα χωρίς να πάθουν υπερκόπωση.
=========================================
Δε ξέρουμε αν πρόκειται για «διαβολική» σύμπτωση, αλλά το ετήσιο γενικό συμβούλιο του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ Σπάρτακος, που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συμπίπτει και με τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Μη ξαφνιαστείτε λοιπόν και μάλιστα στην περίπτωση που κερδίσει ή διακριθεί στον αγώνα ο Κοζανίτης Μιχάλης Παρμάκης, αν δείτε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αρκετούς  του «Σπάρτακου» να σπεύσουν να το(ν) συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί του, όπως συνέβη στο 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. 
==========================================
Μιας και αναφερθήκαμε στον Γιώργο Αδαμίδη, να σημειώσουμε, ότι ο εν λόγω κύριος, το τελευταίο διάστημα  έχει σηκώσει τη σημαία της «επανάστασης» κατά εκείνων, εντός και εκτός συνδυασμού, που υποτίθεται «πολεμούν» τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη.  Πρόκειται για τον άνθρωπο με τις περισσότερες διαφοροποιήσεις από θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού «ΑρχήΖουμε Μαζί» στα περιφερειακά συμβούλια, στάση που έβγαζε εκτός εαυτού – κάθε φορά – τόσο  τον επί κεφαλής (και απρόσμενα πολυαγαπημένο ηγήτορα του Γιώργου), όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης. Αυτού του είδους τα σκαμπανεβάσματα και η ανερμάτιστη συμπεριφορά του προέδρου του Σπάρτακου, δεν εκπλήσσουν, πλέον, κανέναν, αν μάλιστα θυμηθούμε αντίστοιχες  συμπεριφορές του ιδίου κατά το παρελθόν, με κορυφαία εκείνη πριν και μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην περιοχή (προ διετίας), που τον κάνουν να μοιάζει με ανεμοδούρα που στριφογυρίζει ασταμάτητα.
Έστω και έτσι, είναι ευχάριστο που ο «άσωτος» και  μέχρι πρότινος «αντάρτης» της παράταξης Παπαϊορδανίδη βρήκε το δρόμο της επιστροφής. Οφείλει από εδώ και στο εξής να είναι καλό και υπάκουο «παιδί», να στηρίζει με κάθε μέσο το συνδυασμό που τον ανέδειξε πολιτικά και να μην παρεκκλίνει στο παραμικρό από τις θέσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση, αν μάλιστα το(ν) δούμε υποψήφιο κάπου άλλου, θα πρόκειται γι’ ακόμη μια κυβίστηση, υποψήφια για «χρυσό» μετάλλιο υποκρισίας. Βέβαια, η κατάκτηση του «χρυσού» μεταλλίου, ενδεχομένως να είναι και ο διακαής πόθος του Γιώργου, που μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί στο να φωτογραφίζεται δίπλα σε πρωταθλητές που το έχουν κατακτήσει, όπως ο Μιχάλης Παρμάκης. Χρειάζεται το δικό του «χρυσό» ο Γιώργος και η στήλη υπόσχεται να είναι εδώ για να του το απονείμει όταν θα το κατακτήσει.
_________________________________________________________________

Aπάντηση του προέδρου Σπάρτακου Γιώργου Αδαμίδη στη στήλη “Ο Παρατηρητής» (του kozan.gr) – Η απάντηση του Παρατηρητή



mnimes_ligniti_adamidis
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ¨ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ¨, που ενώ θα έπρεπε να παρακολουθεί και να εξετάζει συστηματικά και προσεκτικά πριν πράξει αυτό που είναι να πράξει, έκανε κάτι το τελείως διαφορετικό.  Επέλεξε λοιπόν να επιδίδεται σε ανακρίβειες και κακοήθειες, αποδεικνύοντας την «πάγια και διαχρονική» του εμπάθεια για πρόσωπα και καταστάσεις.
Ορμώμενος από ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας (η οποία, ειρήσθω εν παρόδω,  δεν ξεχνά να επιλέγει να αποδέχεται χρήματα από τη ΔΕΗ όταν αυτά προορίζονται για το ΚΚΕ), σχετικά με ημερίδα που ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  ΣΥΝδιοργανώνει με τη ΔΕΗ,   ο ¨ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ¨ του kozan.gr, κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία και ξεκίνησε να αραδιάζει φληναφήματα, εκτιμώντας μάλλον ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Όμως:
«Δεν ήξερες, δε ρώταγες;».
  1. 1.                     Εκτός από το γεγονός ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει επισήμως αναλάβει, (αυτό που αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας), να στηρίξει την προσπάθεια του Μαραθωνοδρόμου Μ. Παρμάκη (αλλά μάλλον αυτό θα διέλαθε της προσοχής του ¨ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ¨) και είναι αυτονόητο και δεδομένο ότι θα βρίσκεται στους αγώνες του και θα πανηγυρίζει στις νίκες του, η παρουσία του Προεδρείου στον αγώνα της Θεσσαλονίκης αποτελούσε επιθυμία του ίδιου του αθλητή.
  2. 2.                     Η διαδικασία κάλυψης εξόδων για διοργανώσεις ημερίδων ή άλλων συναφών δράσεων αποτελεί (δια Νόμου) υποχρέωση της Εργοδοσίας (αλλά μάλλον και αυτό θα διέλαθε της προσοχής του ¨ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ¨).
Ενόψει της συγκεκριμένης  ημερίδας (με συμμετοχές όλων των αρμόδιων και άμεσα εμπλεκόμενων με τα Ενεργειακά ζητήματα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο) που θα παίξει σπουδαίο ρόλο και θα σηματοδοτήσει πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΔΕΗ και τον λιγνίτη, Ο ¨ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ¨, αντί να επικεντρωθεί στην ουσία, επιλέγει να «τριγυρίζει» γύρω από σχόλια και να αναλώνεται σε εκτιμήσεις, ξεφεύγοντας φυσικά από κανόνες δεοντολογίας, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί πρωτοτυπία. Μάλλον αποτελεί πάγια και ποθούμενη τακτική του, γιατί όντως «οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται».
Αφού τόσο πολύ έχει κουραστεί να βλέπει φωτογραφίες και να διαβάζει για τις δράσεις του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ή για την δραστηριότητά μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος, προτείνω στον ¨ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ¨ ν΄αλλάξει τον τίτλο (αφού ούτως ή άλλως δεν πληροί τα χαρακτηριστικά ενός Παρατηρητή) και να επιλέξει κάτι που τουλάχιστον θα κάνει περισσότερο υποφερτά όλα όσα φαίνεται πως του ανεβάζουν την πίεση.
Σε διαφορετική περίπτωση καλό είναι να γνωρίζει ότι στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλη γκάμα από  υπερτασικά σκευάσματα.
«Αγαπητέ» Παρατηρητή, δυστυχώς μέχρι να γίνεις Observer, θα είσαι απλός και μόνος θεατής, καθώς από την πλευρά μου, καμία πρόθεση δεν υπάρχει για συνέχεια σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.
   Γιώργος Αδαμίδης
   Πρόεδρος Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Περιφερειακός Σύμβουλος

Aπάντηση (Παρατηρητή): Αγαπητέ Γιώργη, καταλαβαίνω την αγωνία σου, ενόψει των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, να βρίσκεσαι δίπλα σε ανθρώπους του αθλητικού διαμετρήματος του Μιχάλη Παρμάκη (με ό,τι αυτό συνεπάγεται επικοινωνιακά), όμως το γεγονός ότι το ενδιαφέρον σου εκδηλώθηκε όψιμα, τη συγκεκριμένη χρονιά και όχι τις προηγούμενες, όταν και τότε ο συγκεκριμένος αθλητής είχε ανάγκη στήριξης για την προετοιμασία του, που όπως ορθά σημειώνεις και κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει και εμείς, είναι υποχρέωση της πολιτείας, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις ως προς τις καλές σου προθέσεις. Γιατί Γιώργη μου, όταν τέθηκε προς συζήτηση το θέμα – από κάποιους συναδέλφους σου – στο περιφερειακό συμβούλιο και γενικότερα γινόταν μια προσπάθεια για οικονομική στήριξη του συγκεκριμένου αθλητή μέσω της Περιφέρειας, η οποία ακόμη εκκρεμεί (και ιδού πεδίο δόξης και διεκδίκησης λαμπρό), δεν έπραξες αυτό που θεωρείς αυτονόητο; Γιατί δεν πίεσες – με κάθε μέσο – και εσύ προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να εκπληρωθεί το αίτημα για οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια προς τον εν λόγω αθλητή και μάλιστα  μεγαλύτερου οικονομικού μεγέθους από αυτήν που επιχειρείτε τώρα μέσω του “Σπάρτακου”; Γιατί περιορίστηκες αποκλειστικά και μόνο σε μια θετική ψήφο μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά στη συνέχεια δεν ενδιαφέρθηκες να πληροφορηθείς την εξέλιξη και την κατάληξη αυτής της προσπάθειας στήριξης του αθλητή; 
Μήπως επειδή εκείνη η “οδός” δεν προσφερόταν για  συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις με πρωταγωνιστή εσένα, όπως συνέβη εσχάτως, αφού θα περιελάμβανε στο “κάδρο” κι άλλα πρόσωπα; Φαντάζομαι βρίσκεις εύλογο το ερώτημά μου και θα ήθελα μια απάντηση. Κλείνοντας το ζήτημα Παρμάκη, θα σας πρότεινα να σεβαστείτε τον αθλητή και να περιοριστείτε σε μια διακριτική παρουσία, αν επιθυμείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις του από κοντά. Το εν λόγω πρόσωπο δεν υποδύεται τον “Άγιο Βασίλη”  για να βγαίνει φωτογραφίες με κάποια μεγάλα “παιδάκια”, που σκέφτονται και ονειρεύονται διάφορα. Για όσους ξέρουν καλά τον Μιχάλη Παρμάκη, γνωρίζουν πως τιμά τους χορηγούς της προσπάθειάς του – ΠΑΝΤΑ – όπως πρέπει. Έτσι θα τιμήσει και εσάς, τον “Σπάρτακο”, γιατί τα χρήματα αυτά (τα 2000-2500 ευρώ που δόθηκαν ή θα δοθούν) είναι από συνδρομές εργαζομένων στο σωματείο και η όποια προβολή θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά αυτό …και σε καμιά περίπτωση πρόσωπα.
 Σε ό,τι αφορά τα συνδικαλιστικά και το αν οι διοργανώσεις ημερίδων ή άλλων συναφών δράσεων αποτελούν (δια Νόμου) υποχρέωση της Εργοδοσίας, να σου υπενθυμίσω, πως τα ίδια, πάνω – κάτω υποστηρίζατε και για τις αντίστοιχες διοργανώσεις τις περασμένες χρονιές, πρακτικές όμως για τις οποίες σας αποδοκίμασαν και σας αποδοκιμάζουν οι συνάδελφοί σας. Το αν σου επιτρέπει κάτι ο νόμος  υποτίθεται για  όφελος(;) του σωματείου και των εργαζομένων που εκπροσωπείς, δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητο και να κάνεις  χρήση του, δημιουργώντας άλλους προβληματισμούς και υποψίες. Επιτέλους, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αυτό που προέχει, είναι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων έναντι σε οποιαδήποτε πρακτική καλοθελητών ή μη, τη θέτει υπό αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News