Dei Energy News

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αυταρχισμός και τρομοκρατία από τη διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
Αυταρχισμός, τρομοκρατία και μη τήρηση των κανονισμών
ασφάλειας από τη διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου 
Αυταρχισμός και προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Ορυχείου Νοτίου πεδίου με στόχο την καταστρατήγηση ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας του προσωπικού και του εξοπλισμού! Πολύ γρήγορα ξέχασε η διεύθυνση του Νοτίου πεδίου το τελευταίο θανατηφόρο (αποδεικνύοντας ότι τα δάκρυά τους ήταν κροκοδείλια) αλλά και κάποια παλιότερα που προφανώς οφείλονται κυρίως στην ελλειπή επάνδρωση του εξοπλισμού. Πειθαρχική δίωξη του γραμματέα του συνδικάτου μας Ασαλουμίδη κων/νο από τη διεύθυνση του Νοτίου Πεδίου γιατί αρνήθηκε να λειτουργήσει εκσκαφέα χωρίς το ελάχιστο (από τους κανονισμούς ασφαλείας) απαιτούμενο προσωπικό. Η Τήρηση των κανονισμών ασφαλείας είναι υποχρέωση των συνδικάτων και των συνδικαλιστών και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα, γι αυτό το συνδικάτο μας (όπως έκανε και πολλές φορές στο παρελθόν) δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανενός είδους εκφοβισμό σε καμία τρομοκρατία Σε πειθαρχική δίωξη του Γραμματέα του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» Ασαλουμίδη κων/νο, προχώρησε η διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, γιατί αρνήθηκε να λειτουργήσει εκσκαφέα, χωρίς το απαιτούμενο από τους κανονισμούς ασφαλείας προσωπικό. Η λειτουργία του συγκεκριμένου εκσκαφέα απαιτεί κανονικά πέντε εργαζόμενους (δυο χειριστές, κουμανταδόρο και δυο ΗΜΕΤΕΟ) αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στα όρια ασφαλείας με τέσσερις, δηλαδή με έναν ΗΜΕΤΕΟ λιγότερο. 
Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιεραρχία του Νοτίου απαιτούσε από τους συναδέλφους να δουλέψουν με τρία άτομα, χωρίς κανέναν ΗΜΕΤΕΟ! Φυσικά οι συνάδελφοι με επικεφαλής τον γραμματέα του συνδικάτου μας αρνήθηκαν γιατί εκτός των άλλων έχουν έντονες τις μνήμες από το θάνατο συναδέλφων που αν τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας θα ήταν ακόμα στη ζωή. 
Ο μακαρίτης πλέον συνάδελφος Αγιαννίτης θα ζούσε ακόμα αν υπήρχε ΗΜΕΤΕΟ και δε θα χρειαζόταν να «μανταλώσει» την ταινία και ίσως ο πρόσφατα αδικοχαμένος συνάδελφος Καραστογιάννης να μην πλήρωνε με τη ζωή του την έλλειψη κανονισμών ασφάλειας. 
Η διοίκηση του ΛΚΔΜ ζήτησε επανειλημμένως την αλλαγή των κανονισμών (για μείωση του απαραίτητου προσωπικού) από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας χωρίς αυτό να γίνει ποτέ δεκτό γι αυτό και αποφάσισε να τους καταστρατηγήσει μονομερώς! Είναι φανερό ότι μετά την έλευση της Τρόικας και την εφαρμογή των μνημονίων, από τις κυβερνήσεις τσιράκια του κεφαλαίου του ΔΝΤ και της ΕΕ, Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή της ΔΕΗ και ειδικότερα στα μέτωπα παραγωγής. Αν επιτρέψουμε όμως αυτό να γίνει η αφορμή για την καταστρατήγηση όλων των κανονισμών ασφαλείας θα θρηνούμε συνεχώς αδικοχαμένους συναδέλφους. 
Το Συνδικάτο μας δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανενός είδος εκβιασμό σε ότι αφορά τα μέτρα ασφάλειας γιατί δεν θέλουμε εκ των υστέρων να παίξουμε τον άχαρο ρόλο του κλαψουρίσματος, της έκδοσης ανακοινώσεων και της αποστολής στεφανιών μετά από κάθε θανατηφόρο «ατύχημα». 
Να τηρήσουμε με όποιο τίμημα του κανονισμούς ασφαλείας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Καλούμε τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν θέση στο σοβαρό αυτό ζήτημα, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και κυρίως την ΕΠΜΕ να παίξουν το θεσμικό τους ρόλο και την διεύθυνση των Ορυχείων και της ΔΕΗ να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις, να τηρεί τους κανονισμούς ασφαλείας και να πάψει να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους 
Το Συνδικάτο μας πρωτοπόρο όπως πάντα στα ζητήματα ασφάλειας θα παλέψει μαζί με όλους τους συναδέλφους μας: 
 Για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί
 Για πιστή τήρηση του ΚΜΛ, των νόμων και όλων των κανονισμών ασφαλείας 
Για απόσυρση της άδικης και εκδικητικής πειθαρχικής δίωξης του Γραμματέα του Συνδικάτου μας 

Το γραφείο Τύπου 

Κοινοποίηση:
Διεύθυνση ΛΚΔΜ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας
 Συνδικάτα Κόμματα, Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News