Dei Energy News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΑΔ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ “ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ”, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΚΟ “PLAN” ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



 Η Κυβέρνηση αγνοώντας  τη σημασία και το ρόλο του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας στην οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου επιταχύνει την καταστροφική μνημονιακή της πολιτική.
Σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης, με την ανάπτυξη της ΔΕΗ να αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας, η συγκυβέρνηση, έρμαιο της τρόικας και των συμφερόντων, ΒΑΖΕΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.

Σε περίοδο οικονομικής και ενεργειακής ύφεσης, με τους πολίτες να στενάζουν από την σφοδρότητα των φοροεισπρακτικών μέτρων, η κυβέρνηση μετατρέπει σε αντικείμενο πώλησης τον σημαντικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Παραδίδει βορρά στα επιχειρηματικά συμφέροντα το σπουδαιότερο ενεργειακό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τόπος.

Τα ερωτηματικά αμείλικτα :  

    - Ποιον εθνικό στόχο εξυπηρετεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η πώληση  του ΑΔΜΗΕ, το ξεπούλημα παραγωγικών  μονάδων, η παραχώρηση λιγνιτικών και υδάτινων πόρων ;

   - Μήπως έτσι θα γεμίσουν τα αδεία δημόσια ταμεία ή μήπως έτσι θα αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος ;

 - Πως διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρων, η τιμή της κιλοβατώρας, το βαλάντιο του έλληνα καταναλωτή από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις ρεύματος που θα επιβληθούν προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ;

Ειδικότερα για τον ΑΔΜΗΕ, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα  εντάσσετε στο πρώτο στάδιο ξεπουλήματος :

Είναι αδιανόητο να πωλούνταν οι δρόμοι της ενέργειας. Ποια σοβαρή χώρα πουλά το ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟ (γιατί περί αυτού πρόκειται), όταν είναι προφανές πως η  δημόσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα υποστεί τεράστιο πλήγμα, καθώς δεν θα υπάρχουν οι ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΡΟΜΟΙ για να φτάσει στον τελικό αποδεκτή, που είναι ο καταναλωτής ;

Ποια σοβαρή  δημόσια εταιρία, πουλά τα δίκτυα της, όταν γνωρίζει πως την επόμενη κιόλας μέρα θα πληρώσει πολλαπλάσια στον ιδιώτη (ως διόδια διέλευσης), για μεταφέρει στη κατανάλωση, την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ;

Ποιο σοβαρό κράτος πουλά το δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, όταν γνωρίζει ότι το επόμενο διάστημα οι ηλεκτρενεργειακές ανάγκες, αλλά και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, θα είναι απολύτως εξαρτώμενες από τις διαθέσεις του ιδιώτη αγοραστή.



ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.

Γνωρίζετε καλά ότι τόσο ο ΑΔΜΗΕ, όσο και ο Όμιλος ΔΕΗ δεν επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν αποδείξει ότι σε περιόδους κρίσης αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του τόπου και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες.

Γνωρίζετε ότι το τίμημα από την πώληση τους δεν λύνει κανένα «δημοσιονομικό πρόβλημα» της χώρας. Γνωρίζεται επίσης ότι η «μεταβίβαση» των δημοσιών ηλεκτρενεργειακών υπηρεσιών στα χέρια των κερδοσκόπων επενδυτών, είναι κορυφαία πράξη εκχώρησης και ενδοτισμού, που θα επιβαρύνει σημαντικά το ήδη ισχνό βαλάντιο, του εξαθλιωμένου Έλληνα καταναλωτή.

Πιστεύετε ότι με τη στοχοποιημένη εδώ και καιρό στρατηγική της κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπηρεσιών, των συνδικάτων και των εργαζομένων, έχετε πετύχει τον προσδοκώμενο για σας κοινωνικό αυτοματισμό.

Να είσαστε σίγουροι  ότι η πολιτική σας θα ξεσηκώσει τεράστιο κύμα αντίδρασης σε όλη τη χώρα, γιατί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι ταυτισμένη με τον Έλληνα πολίτη, τον αγρότη, το μικρομεσαίο, το συνταξιούχο, τον άνεργο. το φοιτητή.

Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδραση τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και του Ομίλου ΔΕΗ.

Οι δημόσιες ενεργειακές υποδομές δεν είναι ιδιοκτησία της συγκυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών. Φτιάχτηκαν με το υστέρημα του έλληνα πολίτη και ανήκουν αποκλειστικά στον έλληνα πολίτη.

Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο και η συμβολή της στην κοινωνία δεν αποτιμάται με  επαίσχυντους μνημονικούς όρους. Η ΔΕΗ είναι και  θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας για την ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ηλεκτρικής ενέργειας, προς όφελος των μικρών καταναλωτών και της Ελληνικής οικονομίας.




ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News