Dei Energy News

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΔΕ-ΕΤΕ/ΑΘΗΝΑΣ:ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ


Συνάδελφοι & συναδέλφισσες έφτασε η στιγμή, να περιφρουρήσουμε την εργασία μας.  Έφτασε η στιγμή που πρέπει να δώσουμε αγώνα για να βγούμε από τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Έφτασε η στιγμή που πρέπει να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι και να οργανωθούμε από τη βάση ώστε να αντισταθούμε και να σταματήσουμε τα σχέδια αυτού του ανθρωποφάγου συστήματος, που κάθε άλλο παρά προς το συμφέρον των εργαζομένων και των πολιτών είναι.
 Δεν είμαστε εδώ για να σας μιλήσουμε για τα στραβά της κυβέρνησης ούτε για τα στραβά του συνδικαλισμού και ότι αυτός προκάλεσε μέχρι τώρα. Και δε θα σας μιλήσουμε για αυτά, όχι γιατί δεν έχουμε τα επιχειρήματα αλλά γιατί  δεν έχετε και δεν έχουμε πλέον τη πολυτέλεια του χρόνου για να συζητάμε τα λάθη του παρελθόντος. Όλοι έχουμε άποψη για το τι συμβαίνει και πώς και αυτή είναι σεβαστή. Αλλά  σήμερα επιβάλλεται ο λόγος μας να είναι καταγγελτικός, να αποζητά να γκρεμίσει τις στέρεες παρατάξεις, να ξαγρυπνήσει τη συνείδηση μας, να μας φέρει σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε το στόχο, να κατανοήσουμε πόσο εμείς, οι απλοί υπάλληλοι της ΔΕΗ, έχουμε ως σύνολο τη δυνατότητα για μια παρεμβατική κοινωνική παρουσία. 
Ίσως πολλοί από εσάς να στέκεστε απέναντι μας επιφυλακτικοί γιατί έως τώρα έχουν διαψευσθεί οι ελπίδες σας ή γιατί νιώθετε να έχουν προδοθεί οι αγώνες σας και πώς να νιώθετε διαφορετικά αφού το σύστημα στο οποίο υπακούμε όλοι μας μέχρι σήμερα είναι δομημένο έτσι ώστε να συνθλίβει τον άνθρωπο. Είμαστε σίγουροι όμως , ότι όλοι, αντιστέκεστε στο να παραδεχτείτε την ήττα, γιατί η αίσθηση του ηθικού χρέους, η αναγκαιότητα της αντίστασης στη φθορά  και στην κοινωνική σήψη αρθρώνει τη δική της δύναμη μέσα σας, μέσα μας. 
   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, όταν τα προβλήματα είναι κοινά, κοινός είναι και ο αγώνας και ο δρόμος.Παντως ότι και να αποφασισθεί, όσο ακραία και να είναι η αντίδραση μας, συνταγματικά θα χαρακτηρίζετε κλασική περίπτωση άμυνας απέναντι στη βία της λαομίσητης μνημονιακής πολιτικής η οποία  υπονομεύει το μέλλον των εργαζομένων, το μέλλον των παιδιών μας.

Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ



ΤΔΕ/ΕΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News