Dei Energy News

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘYΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ


Στις 17/10/13 ήρθε στο χώρο του Ρουφ ο Δ/νων Σύμβουλος του
ΑΔΜΗΕ κ. Γιαρέντης. Ήρθε για να συναντηθεί με τους τομεάρχες - υποτομεάρχες και τoυς εκπροσώπους των εργαζομένων..

 Ούτε λίγο ούτε πολύ είναι πλέον  δεδομένη η πώληση του ΑΔΜΗΕ  και το πρόβλημα είναι στο ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος «στρατηγικός επενδυτής» (μια επιχείρηση του εξωτερικού ή ένα fund ...)
Με βάση τiς οδηγίες της Ε.Ε το να ξεπουλάς τον εθνικό πλούτο στον κάθε τυχάρπαστο με μοναδικό σκοπό να του εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο δυνατόν κέρδος είναι ο μοναδικός σκοπός.
Μας είπε ότι ο «καλός» επενδυτής θα επενδύσει στο δίκτυο και με αυτό τον τρόπο θα σωθούν οι θέσεις εργασίας. Βέβαια δεν κατάφερε να μας απαντήσει  αν αυτές οι θέσεις εργασίας που θα «σωθούν» θα είναι των400, 500 ή 600€ και με ποιες συνθήκες εργασίας.
Επίσης δεν μπόρεσε να απαντήσει στο κατά πόσο ο «καλός» επενδυτής θα κρατήσει την ποιότητα και την αξιοπιστία του δικτύου και δεν θα προσπαθήσει  να το ξεζουμίσει στο βωμό του κέρδους.
Στο τέλος αρκέστηκε απλώς να μας αναλύσει τον μαθηματικό τύπο από τον οποίο θα υπολογίζονται τα κέρδη του «καλού» επενδυτή στον οποίο βέβαια δίνοντας ένα σταθερό κέρδος βάσης της τάξης του 8% θα σωθούν οι δουλείες και το δίκτυο θα γιγαντωθεί.
Εντεταλμένος στο να φέρει σε πέρας το έργο ,  ο ίδιος παλεύει να εξασφαλίσει για εμάς και την επιχείρηση το λιγότερο κακό!!!
Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι να διαπραγματευθούν και να παζαρέψουν ένα τέτοιο ξεπούλημα γι’αυτό και κάποιοι αποχωρήσαμε από την συνάντηση. Το μόνο που απαντάμε εμείς οι εργαζόμενοι είναι ότι θα μας βρει απέναντι σ’αυτή την τακτική και θα παλέψουμε με νύχια και δόντια να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΠΕΤΡΟΥ                                                                               Γ. ΓΚΙΟΥΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News