Dei Energy News

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αγωνιστική Συνεργασία ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Μια αναγκαία απάντηση στην ανακοίνωση της ΣΑΔ- ΔΑΣΚ -ΑΚΕ

Μετά από χρόνια σύμπραξης με τη ΠΑΣΚΕ, όπου επί χρόνια
υπονόμευαν τα δικαιώματα των εργαζομένων οι συνάδελφοι της ΣΑΔ αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν, όμως και αυτή η διαφοροποίηση δεν αφορά τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα των εργαζόμενων αλλά μια καρέκλα.

Από το 1996 κατέβαιναν σε κοινά ψηφοδέλτια υποδηλώνοντας της πολιτική συμφωνία σε μια σειρά ζητήματα στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Συμπορευτήκαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ–ΣΑΔ στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την διάλυση του ασφαλιστικού,τη μείωση μισθών, στον τεμαχισμό της ΔΕΗ κ.α, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και το λαό.
Βέβαια δεν μας ενδιαφέρουν οι ενδοοικογενειακές διενέξεις, αλλά θέλουμε να προειδοποιήσουμε τους εργαζόμενους ότι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός βασίζεται στα ίδια σκάρτα υλικά δηλαδή το ψέμα.
Η ανακοίνωση της η ΣΑΔ- ΔΑΣΚ –ΑΚΕ όπου αναφέρει « η ανέντιμη αυτή στάση της ΠΑΣΚΕ, με τη συμφωνία των άλλων παρατάξεων» δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας.
Η αλήθεια είναι ότι Αγωνιστική Συνεργασία κατέβασε πρόταση για αντιπροσωπευτική εκτελεστική επιτροπή και αρνήθηκε να γίνει μέρος των ανταγωνισμών της «πολυκατοικίας και των ενοίκων της».
Η ΣΑΔ –ΔΑΣΚ – ΑΚΕ από το 1996 στα πλαίσια συμπόρευσης με τη ΠΑΣΚΕ κατείχε τη θέση του ταμία. Στο μεταξύ οι διάσπαση της ΠΑΣΚΕ και οι εξελίξεις με την προσπάθεια στησίματος του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΑΜΕ) άλλαξαν τους μεταξύ τους συσχετισμούς ,έφερε κόντρες και τριβές με αποτέλεσμα να χαλάσει η μοιρασιά.
Δεν μας εκπλήσσει η στάση αυτή. Προσπαθούν να κρύψουν της πολύχρονη συμπόρευση τους, δημιουργώντας συνειρμούς για δυνάμεις του ΠΑΜΕ που στηρίζουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αυτή την τακτική τη χρησιμοποιούν τελευταία και σε άλλους κλάδους και συνδικαλιστικούς φορείς. Γνωρίζουν καλά, ότι ο μόνος αντίπαλος τους στην προσπάθεια στησίματος του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει να εγκλωβίσει τους αγώνες των εργαζόμενων στην κυβερνητική αλλαγή, είναι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, γι’αυτό επιστρατεύουν τέτοια ύπουλα μέσα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν την σημερινή εργοδοτική – κυβερνητική πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα, να γυρίσουν την πλάτη στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που χρησιμοποιεί ίδιες μεθόδους και πρακτικές με τον παλιό και έχει τους ίδιους στόχους .
Πρώτη απάντηση στην κατεύθυνση αυτή είναι η μαζική συμμετοχή στην Α-περγία στις 6 Νοέμβρη 2013 και μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News