Dei Energy News

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Και άλλος εργαζόμενος της ΔΕΗ με λευχαιμία στην Εντατική- Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα
αυξημένα κρουσματα καρκίνου που παρουσιάζονται σε Μονάδα του Ομίλου της ΔΕΗ στο Ηράκλειο. Μόνο στη συγκεκριμενη Μονάδα τα τελευταία 20 χρόνια έχουν πεθάνει 17 εργαζομενοι από λευχαιμία
Ένα θέμα, το οποίο μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί έχοντας σημάνει συναγερμό. Για αυτο το λόγο διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ στην Κρήτη, μιλώντας στην Τηλεόραση Creta, ζήτησε τη συνδρομή ερευνητών του "Δημόκριτου", προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις ακτινοβολίας, ώστε να διαπιστωθεί αν τα μαγνητικά πεδία που εκπέμπουν τα μηχανήματα είναι ικανά να επηρεάσουν την υγεία των εργαζομένων.
Τα αποτελεσματα όπως είναι φυσικό αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα αυξημένα κρούσματα έχουν θορυβήσει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Το τελευταίο μάλιστα περιστατικό λευχαιμίας είναι πολύ πρόσφατο. Ο εργαζόμενος της ΔΕΗ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και όλοι εύχονται να ξεφύγει τον κίνδυνο.
Ο 53χρονος τεχνικός πατέρας ενός κοριτσιού, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και νοσηλευεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Το περιστατικό αυτό στάθηκε η αφορμή για την συνδρομή και την επιστημονική τοποθέτηση του Εθνικού Κέντρου Επιστημών Δημόκριτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πεδία που εκπέμπει η συγκεκριμένη Μονάδα δεν επηρεάζει το εξωτερικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν ήδη διεξάγει τεχνικοί της ΔΕΗ με πεδιόμετρα. Εκτιμάται ότι τα μαγνητικά πεδία που εγκλωβίζονται μέσα στο χώρο εργασίας, δημιουργούν πρόβλημα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News