Dei Energy News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ:Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα, αυτός μπορεί να ανατρέψει τα νέα μέτρα, να δώσει ελπίδα και προοπτική






Όλοι στην 24 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ απεργία στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
Μπροστά στην νέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη να σημάνει συναγερμός για όλους τους εργαζόμενους.

Ø Να δείξουμε τη δύναμή μας
Ø  Να οργανώσουμε την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς της ΔΕΗ
Ø Να νεκρώσουν τα πάντα
Ø Να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που έρχονται
Ø Να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, προωθεί:
·        Αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση στις συντάξεις για τα λεγόμενα «ευγενή» ταμεία, δηλαδή για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, ΟΤΕ κλ.π
·        Ετοιμάζουν καινούργιες μειώσεις των μισθών.
·        Είναι στο τελικό στάδιο η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με πρώτο βήμα την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
H ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Ηλ. Ενέργειας, θα συνοδευτεί από επίθεση στους εργαζόμενους, με την εφαρμογή όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει ψηφιστεί   και από νέες αυξήσεις για την λαϊκή κατανάλωση.

Τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, τα παίρνουν από κοινού Ε.Ε, ΔΝΤ και κυβέρνηση.
Η όποια ανάπτυξη που προπαγανδίζουν θα πραγματοποιηθεί πάνω στα ερείπια  των εργασιακών σχέσεων, καταδικάζοντας εμάς και τα παιδιά μας.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση ο κάθε εργαζόμενος  είναι ώρα να αναλάβει ευθύνη, να πάρει μέρος στον αγώνα.
Οι σειρήνες που μιλούν για διέξοδο προς όφελος των εργαζόμενων χωρίς σύγκρουση με τον πυρήνα της αντεργατικής πολιτικής, αλλά με διαφορετική «αριστερή» διαχείριση δημιουργούν καινούργιες αυταπάτες.
Αυτοί που προβάλουν σαν εμπόδια  για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τα ίδια παλιά υλικά, «την περιουσία του ασφαλιστικού φορέα» ή ότι μπορεί να σταματήσει αυτή η πολιτική  χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε ή ακόμα την αγορά μετοχών από τους εργαζόμενους, είναι οι ίδιοι που το 1999 άνοιξαν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης ξεπουλώντας το ασφαλιστικό. Όχι μόνο δεν έβγαλαν συμπεράσματα, είναι αμετανόητοι.

Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα, αυτός μπορεί να ανατρέψει τα νέα μέτρα, να δώσει ελπίδα και προοπτική.

Στην ΔΕΗ δεν έχουμε δείξει την δύναμη μας. Οι αντιλήψεις που καλλιεργούνται ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, με μια ημέρα απεργίας δεν γίνεται τίποτα, να βρούμε άλλες μορφές πάλης κ.λ.π, οδηγούν τους εργαζόμενους στην απογοήτευση και τη μικρή συμμετοχή στους αγώνες.
Αυτοί που καλλιεργούν  αυτές τις αντιλήψεις είναι εχθροί των εργαζόμενων, στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, είναι αυτοί που θέλουν τους εργαζόμενους απογοητευμένους, ανοργάνωτους ανήμπορους.
Πράγματι υπάρχουν προβλήματα στην οργάνωση του αγώνα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυριαρχίας του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που δεν αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, αντίθετα έχει στόχους και αιτήματα που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και πολλές φορές είναι οι ίδιοι απεργοσπάστες.
Προκαλεί ερωτηματικά γιατί δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, γιατί ακόμα και στις ΓΣ που γίνονται σε χώρους δουλειάς μπροστά στο νέο  κύμα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν λένε κουβέντα για την απεργία. Η απάντηση είναι ότι δεν θέλουν οργανωμένους αγώνες, θέλουν τους εργαζόμενους στην γωνία.
Έχουμε χρέος με την οργάνωση του αγώνα, με την συμμετοχή στην απεργία να δώσουμε απάντηση σε όλους αυτούς.

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10:30π.μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News