Dei Energy News

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με Αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα στο ΥΠΕΚΑ με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής,  Gus Bilirakis.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μανιάτης παρουσίασε στην Αμερικανική αντιπροσωπεία το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας και αναφέρθηκε αναλυτικά στα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό
διάστημα για τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στο έργο του αγωγού ΤΑΡ, του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, στους σταθμούς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ( LNG) και στα 12 ευρωπαϊκά προγράμματα Κοινού Ενδιαφέροντος.
Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ενέργειες που έχουν γίνει για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, με τελευταία την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων των συμβάσεων για έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκό, αλλά και τις διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τις 20 περιοχές σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, καθώς και τις τρεις χερσαίες, σε Άρτα-Πρέβεζα, βορειοδυτική Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία.

ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News