Dei Energy News

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

“Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει”

giorgos_adamidis
 Ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης για τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στο kozan.gr για την “Μικρή ΔΕΗ”

Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει. Κρίμα για το ΠΑΣΟΚ.
 1. Καμία ευρωπαϊκή οδηγία δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη να πουλήσουν τους κρατικούς φορείς παραγωγής ηλεκτρικης ενέργειας. Εάν ίσχυε αυτό που λέει θα έπρεπε να υποχρεώσουν την...
κρατική EDF της Γαλλίας να πουλήσει το 30% των πυρηνικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της. 
2. Στην Ελλάδα το κρατικό μονοπώλιο έσπασε το 2001 τότε που ήταν υπουργός και σήμερα οι ιδιώτες παραγωγοί καλύπτουν το 65% της ζήτησης, με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν αυξηθεί επιβαρύνοντας τους καταναλωτές. 
3. Σε ότι αφορά τον διαχωρισμό που επέβαλε η οδηγία αυτός πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας με τον νόμο 4001/11 με την δημιουργία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.
 4. Η επιλογή πώλησης του ΑΔΜΗΕ στην πράξη είναι η δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου από κρατικό που είναι σήμερα. 
5. Το γεγονός ότι μπερδεύει τις εταιρείας energa και Hellas power, οι οποίες μπήκαν στην εμπορία της Η/Ε που καταχράστηκαν την ανικανότητα της κυβέρνησης φεσωνοντας 200 εκατ. Ευρώ την ΔΕΗ, με την πώληση της μικρής ΔΕΗ καταδεικνύει την πλήρη άγνοια του. Τέλος επειδή έκανε δηλώσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και το εκλογικό αποτέλεσμα της ελιάς, με αυτές τι δηλώσεις για την ΔΕΗ ειναι βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί. Εάν θέλει να προσφέρει υπηρεσίες στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη ας παραιτηθεί μαζί με τον ΓΑΠ.

2 σχόλια:

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News