Dei Energy News

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

"Το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ περνάει μια παρατεταμένη κρίση και χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο ανασυγκρότησης"




Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1986, οι εργάτες στο Σικάγο με τους μαζικούς ηρωικούς αγώνες τους άνοιξαν τον δρόμο για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις του εικοστού αιώνα, που η σημερινή μνημονιακή πολιτική προσπαθεί να ισοπεδώσει.
Τίποτε δεν χαρίστηκε, πίσω από κάθε εργατικό δικαίωμα υπάρχει ποτάμι αίμα, πίσω από κάθε κατάκτηση υπάρχουν εργαζόμενοι που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα... .
Σήμερα για εμάς τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αυτή την πρωτομαγιά προβάλλει πιο δυνατά το χρέος μας: να συνεχίζουμε να στηριζόμαστε στη συλλογική μας δύναμη, στην ενότητα μας και στη δράση μας. Ο όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται στο ‘μάτι’ του νεοφιλελεύθερου σχεδιασμού και η διάλυση του είναι κεντρική υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Αυτό το σχεδιασμό πρέπει εμείς να ανατρέψουμε.
Όπλο μοναδικό που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την μάχη είναι η ενότητα τους και τα συνδικάτα τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ περνάει μια παρατεταμένη κρίση και χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο ανασυγκρότησης: να κινήσει το ίδιο την συνδικαλιστική αναζωογόνηση στο εσωτερικό του, να οργανώσει τις δυνάμεις του, να επανεξετάσει την οργανωτική του δομή, να μελετήσει την νέα σύνθεση της μισθωτής εργασίας, να επανεξετάσει  την στρατηγική του, να προχωρήσει τολμηρά στη ριζική θεραπεία των προβλημάτων του, να έρθει σε ρήξη με τις συμπεριφορές που θόλωσαν την εικόνα του,  να διαχωρίσει από πρακτικές διαχείρισης  και να καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν στοιχεία διαφθοράς.
Να φωτιστούν ξανά οι αξίες του συνδικαλισμού.
Απαιτείτε ένα ισχυρό σοκ ανασύνταξης που θα κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα μας δυνατό  παίκτη στον αγώνα για την υπεράσπιση του ομίλου ΔΕΗ.
Αυτή η μάχη ανασυγκρότησης πρέπει να δοθεί μαζί με την μάχη της ανατροπής των πολιτικών που διαλύουν τη ΔΕΗ και την πληρώνει σκληρά η  κοινωνία.
Μπροστά σε αυτή την αναγκαιότητα η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ  είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  με  ευκαιρία τη μέρα της πρωτομαγιάς καλεί όλη τη κοινωνία , κάθε εργαζόμενο γενικά  αλλά και στον όμιλο ΔΕΗ  ειδικά , κάθε συλλογικότητα , κάθε παράταξη.   ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ  στην άκρη τους εγωισμούς, τις προσωπικές πολιτικές , τις επιμέρους  πολιτικές διαφωνίες και  να  συστρατευτούμε   ΌΛΟΙ  στον αγώνα  της  ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ .    Κανείς δεν περισσεύει .    Ολοι μαζι είμαστε  πιο δυνατοι από αυτούς .
 Μοναδικό προαπαιτούμενο η κοινή μας πεποίθηση  επιτέλους  να μπει  ένα τέλος  στη  μνημονιακή λαίλαπα  που διαλύει την κοινωνία, τη ΔΕΗ, εμάς τους ίδιους σαν εργαζόμενους και σαν πολίτες αυτής της χώρας

--Ζωές και δικαιώματα δεν μπαίνουν στον πάγο, μας έμαθε πολλά το αίμα του    Σικάγο!
--Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του χθες! Να χτίσουμε τις νίκες του αύριο!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ       -        

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ      Πλατεία  Κοραή  11.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News