Dei Energy News

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αλ. Τσίπρας: «Go back Μέρκελ και Σόιμπλε, ήρθε η δική μας ώρα»

Από την ομιλία στη Μυτιλήνη
 

Αλλά για ένα πράγμα είμαι βέβαιος, όπως σας βλέπω και με βλέπετε. Στην επερχόμενη εκλογική μάχη ο ελληνικός λαός θα σαρώσει και τα σχέδια, και τις προβοκάτσιες, και την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς τους. Θα επιβάλει τη δική του θέληση. Γιατί εδώ παίζονται ζωές. Και όχι οι ζωές των άλλων. Οι δικές μας ζωές.
ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ, πολιτική για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, ή πολιτική για το Βερολίνο, τη Siemens, και του αντιπροσώπους τους είναι τα τα διλήμματα των εκλογών, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη... Μυτιλήνη, καλώντας την Μέρκελ και τον Σόιμπλε να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε Μπανανία κι εμάς τους ίδιους σε φτηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα.  Go back μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας. Δεν θα ανεχτούμε να μας υπαγορεύετε ποιον να ψηφίσουμε, για να μη μας τιμωρήσετε», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δε ανεχτούν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τους εφαρμοστικούς νόμους της βαρβαρότητας που έχουν φορτώσει στην πλάτη μας. «Ήρθε η δική μας ώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν τόνισε ότι το μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε η συγκυβέρνηση στη Βουλή, αποτελεί νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας. Με απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε συντάξεις, νέα αντιδημοκρατικά μέτρα, πιο σφιχτό κολάρο στη δημοκρατία και νέα, ακόμα πιο επικίνδυνα παιγνίδια με τους  νεκροθάφτες νεοναζί.  

Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα:

«Τον Δεκέμβρη του 1944, εδώ στην πόλη σας, ένα ανθρώπινο τείχος αποφασιστικότητας και πατριωτισμού, εμπόδισε το αγγλικά στρατεύματα να αποβιβαστούν στο νησί.

Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, οι πατεράδες και οι μανάδες σας, οι απλοί άνθρωποι του λαού, άφησαν τα σπίτια και τα χωράφια, τα  μαγαζιά και τα σχολεία και βγήκαν στους δρόμους, κατέβηκαν στην παραλία, πρόταξαν τα στήθη τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους και το δικαίωμα όλων των Ελλήνων, να καθορίζουν μόνοι τους τις τύχες τους.

"Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στην ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σα σημαία, οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες", όπως έγραψε ο δικός σας Ελύτης.

Go back! Αυτό ήταν το σύνθημα που τότε γεννήθηκε και απλώθηκε σ' όλη τη Μυτιλήνη.

Ξέρετε το αποτέλεσμα. Στο νησί δεν πάτησε εγγλέζικο πόδι.  Ένας λαός με γυμνά χέρια νίκησε μια μεγάλη πάνοπλη δύναμη.  Κι αυτό δεν το ξεχνάμε και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ

Σήμερα η εποχή άλλαξε, αλλά το μεγάλο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και το λαό μας, είναι πάλι δραματικά επίκαιρο.   Και από κάθε δρόμο και πλατεία, από κάθε πόλη και χωριό, από κάθε κάλπη της επερχόμενης εκλογικής μάχης, είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας:  Go back!

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε αγγλικά για να ξέρουμε τι σήμαινε αυτό κάποτε και τι σημαίνει τώρα.  Γιατί τα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, του αγώνα εμείς τα ξέρουμε καλά.  Όσο καλά ξέρουν οι άλλοι, ξέρετε ποιοι, τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά της υποταγής.

Go back, λοιπόν, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης.  Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε Μπανανία κι εμάς τους ίδιους σε φτηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα.  

Go back μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας. Δεν θα ανεχτούμε να μας υπαγορεύετε ποιον να ψηφίσουμε, για να μη μας τιμωρήσετε.  Λες και όλα όσα μέχρι τώρα διαπράξατε σε βάρος μας δεν είναι η πιο βαριά, αναίτια, άδικη και απάνθρωπη τιμωρία εκατομμυρίων ανθρώπων, που σε τίποτε δεν έφταιξαν για την κρίση σας.  Δεν θα ανεχτούμε να καθορίζετε εσείς ποιος θα μας κυβερνά, επειδή εξυπηρετεί καλύτερα τα δικά σας συμφέροντα.  Δεν θα ανεχτούμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς νόμους της βαρβαρότητας, που έχετε φορτώσει στις πλάτες μας.  Δεν θα ανεχτούμε να μας σέρνετε για δεκαετίες δεμένους στο άρμα ενός χρέους που είναι αβίωτο, άδικο, και καταδικαστικό για τις ζωές μας. Go back Ήρθε η δική μας ώρα   

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ξέρω πού βρίσκομαι και σε ποιους μιλάω, πιστέψτε με.   Σ' ένα νησί που από τη θάλασσα και το φως του γεννήθηκαν η Σαπφώ, ο Αλκαίος, ο Πιττακός.   Που από τους αγώνες, τις αγωνίες και το ανήσυχο πνεύμα των κατοίκων του γεννήθηκαν ο Θεόφιλος,  ο Βενέζης, ο Εφταλιώτης και τόσοι άλλοι.  Σ ένα νησί που ο βασικός του πλούτος είναι οι άνθρωποί του.  Που η πρόσφατη ιστορία του είναι συνυφασμένη με τους δύσκολους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο. Ένα νησί που δοκιμάζεται σήμερα, μαζί με όλη την Ελλάδα από τις πολιτικές των μνημονίων.  Με τεράστια προβλήματα ακτοπλοΐας.  Με παραγωγική αποσάθρωση.  Με χιλιάδες άνεργους και 60% ανεργία στους νέους.  Με κατάρρευση των δομών πρόνοιας.  Με απουσία προγραμματισμού και προοπτικής.

Σ' αυτό το νησί, μ' αυτή την ιστορία και μ' αυτούς τους ανθρώπους, ακόμα κι αν ήθελα (που δεν θέλω βέβαια) δεν θα μπορούσα να μασήσω τα λόγια μου:

Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη.  Ναι.  Έχουμε απέναντί μας έναν αδίσταχτο αντίπαλο.  Ναι.  Έχουμε απέναντί μας ένα διεθνές διευθυντήριο που κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο άρμα των συμφερόντων του.   

Αλλά για ένα πράγμα είμαι βέβαιος, όπως σας βλέπω και με βλέπετε.  Στην επερχόμενη εκλογική μάχη ο ελληνικός λαός θα σαρώσει και τα σχέδια, και τις προβοκάτσιες, και την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς τους.  Θα επιβάλει τη δική του θέληση.  Γιατί εδώ παίζονται ζωές.  Και όχι οι ζωές των άλλων.  Οι δικές μας ζωές.  

Ας αφήσουμε λίγο το χτες.  Ας αφήσουμε λίγο και το σήμερα, όσο κι αν αυτό δεν μας αφήνει με την εφορία να μας κυνηγάει, την ανεργία να μας πολιορκεί, την απελπισία να μας χτυπάει την πόρτα.  Ας μιλήσουμε λίγο για το αύριο. Τι αύριο μας προετοιμάζουν ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος, οι τραπεζίτες φίλοι τους, οι ολιγάρχες σύμμαχοί τους, οι ακροδεξιοί κολλητοί τους και όλη η φάρα που μας οδήγησε ως εδώ;  Όχι τι ΛΕΝΕ, αλλά τι ΚΑΝΟΥΝ για το αύριο.  

Γιατί είναι οι ίδιοι που πριν τις περασμένες εκλογές εξόρκιζαν τα μνημόνια και τη λιτότητα και μετά τις εκλογές επέβαλαν το νέο μνημόνιο και την πιο απάνθρωπη λιτότητα.  Είναι οι ίδιοι που ανάμεσα στα λόγια και τα έργα τους μεσολαβεί η τόσο αγαπημένη τους πολιτική κίνηση της κωλοτούμπας.  Τι προετοιμάζουν λοιπόν;  

Το μεσοπρόθεσμο που κατέθεσαν στη Βουλή και θέλουν να περάσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δίνει την απάντηση. Προβλέπει νέες επώδυνες επιβαρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέους φόρους και νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, από το 2015 έως το 2018.

Που πάει να πει: νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας.  Που πάει να πει: Απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε συντάξεις.  Που πάει να πει: Νέα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, νέες έφοδοι της εφορίας, νέες αγριότητες ενός κράτους που έχει εξελιχθεί σε κράτος. Που πάει να πει: Κι άλλα νέα κορίτσια και αγόρια στο δρόμο της ξενιτειάς, κι άλλοι εργαζόμενοι στο στρατό της ανεργίας, κι άλλες οικογένειες στα νύχια της ανέχειας.  Που πάει να πει: Νέα αντιδημοκρατικά μέτρα, πιο σφιχτό κολάρο στη δημοκρατία και νέα, ακόμα πιο επικίνδυνα παιγνίδια με τους  νεκροθάφτες νεοναζί.  

Τους οποίους ο κύριος Σαμαράς χρησιμοποιεί ως μπαλαντέρ στο παιγνίδι υποταγής του ελληνικού λαού.  Από τη μια τους καταγγέλλει κι από την άλλη τους  χαϊδεύει.  Από τη μια η δικαιοσύνη τους καταδιώκει κι από την άλλη ο ίδιος υιοθετεί την ατζέντα τους.  Από τη μια ερωτοτροπεί μαζί τους, με προξενητή τον Μπαλτάκο, κι απ' την άλλη ερωτοτροπεί με την ιδέα να τους θέσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές εκτός νόμου, όχι από δημοκρατική ανιδιοτέλεια, αλλά από κομματική και εκλογική ιδιοτέλεια.  Γιατί αν είχε την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία δεν θα είχε τον Μπαλτάκο στενό φίλο και συνεργάτη του.  Δεν θα του ανέθετε την πιο λεπτή αποστολή στην κυβέρνηση.  

Όπως, δε θα εμπιστευόταν την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων στο γνωστό ακροδεξιό διαφημιστή βιβλίων αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας.  Όπως, δεν θα τοποθετούσε στο δεξιό ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθήνας τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θανάση Πλεύρη, με αποτέλεσμα να εξεγερθεί η εβραϊκή κοινότητα.  Και κυρίως δεν θα μετέτρεπε το Μαξίμου σε φωλιά ακροδεξιών.

Αυτό είναι πολίτες της Μυτιλήνης το αύριο που μας επιφυλάσσει ο κύριος Σαμαράς.  Κι από κοντά του ο κύριος Βενιζέλος, που μεταμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ σε μύκητα των μνημονίων, κρυμμένο στις ρίζες μιας εκ γενετής ξερής Ελιάς.  Και προσέξτε: Τη χαριστική βολή την κρατούν για μετά τις εκλογές.

Τότε θα εμφανίσουν το νέο μνημόνιο που έχουν ήδη έτοιμο στα συρτάρια τους.  Για να ξεμπερδεύουν με δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, δημοκρατικές ελευθερίες.  Για να επιβάλουν τη νέα τάξη τους στην Ελλάδα και σε συνέχεια σε όλη την Ευρώπη.  Αυτά επιφυλάσσουν στη χώρα και στο λαό αν τους αφήσετε να συνεχίσουν.

Κι εσείς ρωτάτε: Αυτούς τους μάθαμε. Τι επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην  κοινωνία και στη χώρα; Εμείς, φίλες και φίλοι, δεν έχουμε στις τσέπες μας ούτε δανεικά ευρώ, ούτε ψεύτικες ιστορίες επιτυχίας, ούτε πλεόνασμα του πλεονάσματος να σας μοιράσουμε.  Εμείς δεν θεωρούμε τον ελληνικό λαό, λαό ηλιθίων.  Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω και να δεσμευτώ μπροστά σας:  

Εμείς φέρνουμε μια άλλη αντίληψη για την πολιτική και την εξουσία.  Δεν αναζητάμε τρόπους για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική με τις ίδιες μεθόδους.  Εμείς φέρνουμε περισσότερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία, συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν. Εμείς φέρνουμε τις αρχές και τις αξίες που η αριστερά κουβάλησε μέσα σε δίσεκτα χρόνια με πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες.  Την αφοσίωση στο λαό και πρώτα απ' όλα στους εργαζόμενους.  Την αφοσίωση στην πατρίδα, στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.  Την απόφαση να μην επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον, σε καμιά ξένη δύναμη, σε κανένα οικονομικό σύμπλεγμα, να θέτει τα συμφέροντά του πάνω από τα συμφέροντα του λαού.  

Εμείς φέρνουμε μια πολιτική ριζικά διαφορετική από αυτή που ασκείται τα τελευταία χρόνια με ολέθρια αποτελέσματα.  Που στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.  Που απελευθερώνει από τα νύχια της εφορίας την ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα για τους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες.  Που ανοίγει ορίζοντες στην αγροτική παραγωγή. Που αντιτίθεται στο ξεπούλημα της χώρας.  Και που  βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, όχι μόνο  γιατί αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα του ανθρωπισμού και του πολιτισμού, αλλά και γιατί αυτή είναι η δική μας συνταγή ανάσχεσης της ανθρωπιστικής τραγωδίας και ανάπτυξης.  Εμείς φέρνουμε την κατάργηση των μνημονίων, την αποπομπή της τρόικας.  Την αποκατάσταση των κατώτερων συντάξεων και του βασικού μισθού, τη σταδιακή κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια. Την άμεση θέσπιση εργασιακού καθεστώτος που θα εγγυάται και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία σήμερα έχουν αφανιστεί από το καθεστώς.  Εμείς φέρνουμε τέλος μια νέα αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής και της εξουσίας:   Την αντίληψη ότι τίποτε ουσιαστικό και μεγάλο δεν μπορεί να γίνει, αν η πλειοψηφία του λαού δεν πάρει στα χέρια της την υπόθεση της κοινωνίας και της χώρας.

Σας το λέω όμως καθαρά.  Εμείς δεν μπορούμε και δεν υποσχόμαστε να σας σώσουμε.  Είδατε πώς σας έσωσε το ΠΑΣΟΚ τα περασμένα χρόνια.  Είδατε πώς σας έσωσε η ΝΔ.  Βλέπετε πώς σας σώζει η συμμαχία τους.  Εμείς τέτοια κοροϊδία δεν πρόκειται να διαπράξουμε.

Θα ανοίξουμε χίλιους δρόμους για συμμετοχή του λαού.  Θα θεσπίσουμε τη λαϊκή συμμετοχή.  Θα ακουμπήσουμε στις κοινωνικές οργανώσεις, στις κοινωνικές πρωτοβουλίες, στην κοινωνική δυναμική.  Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε υπόθεση δράσης των πιο ζωντανών λαϊκών δυνάμεων το πρόγραμμά μας.

Αλλά χωρίς την ενέργεια εκατομμυρίων ανθρώπων, αποφασισμένων να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, δεν πρόκειται να δει ο τόπος άσπρη μέρα.  Ενέργεια προόδου είναι η ενέργεια του θυμωμένου, εξεγερμένου, αποφασισμένου λαού.  Αυτή είναι η αλήθεια.  Και καμιά ενέργεια δεν παράγει ο καναπές.  Η ανέξοδη και τυφλή οργή.  Η αποχή και η ισοπέδωση.  Η τόσο συστηματικά καλλιεργημένη άποψη ότι είμαστε όλοι ίδιοι.  Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν είναι το ίδιο η Αγλαΐα Κυρίτση, άνεργη της ΕΡΤ, και οι συνεργάτες της, με τους επαγγελματίες πολιτευτές και τους τοπικούς παρατρεχάμενους κάθε εξουσίας.  

Μαζί της και μαζί σας θα δώσουμε τη μάχη για να λυθεί το ζωτικό για όλα τα νησιά πρόβλημα της ακτοπλοΐας.  Γιατί καμιά υποτιθέμενη ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιτευχθεί χωρίς τη λύση του.  Η ιδιαιτερότητα των νησιών μας, απαιτεί να ικανοποιούνται οι ανάγκες μεταφοράς των νησιωτών, με βάση την αρχή του «ισοδύναμου μεταφορικού κόστους», που ισχύει ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δημόσιου-κοινωνικού φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, με μοχλό την περιφέρεια και τους ΟΤΑ.  Ο φορέας αυτός θα είναι υπεύθυνος και για τη ναυπήγηση ή την αγορά πλοίων, και για τη διαχείρισή τους.  Μαζί της και μαζί σας θα αντιμετωπίσουμε το σύνθετο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.  Με ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, με διεκδίκηση ενός άλλο καθεστώτος στην Ευρώπη, που θα καταργήσει το Δουβλίνο 2.  

Και με όλη την ευαισθησία και την ανθρωπιά, τόσο προς τους μετανάστες, όσο και προς τους ντόπιους, που έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο λαός του νησιού σας, λέγοντας όχι στην αγριότητα και τη μισαλλοδοξία.  Μαζί της και μαζί σας θα πάρουμε κάθε οργανωτικό, θεσμικό, δημοκρατικό μέτρο, για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα ανθρωπιστικά προβλήματα που γέννησε η κρίση και η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.  Με κινητοποίηση της περιφέρειας, των δήμων και των κοινωνικών οργανώσεων, έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε, τα στοιχειώδη τουλάχιστον -τη διατροφή, τη στέγαση, την περίθαλψη- σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας.  

Μαζί τους και μαζί σας θα επιδιώξουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της Μυτιλήνης και του βόρειου Αιγαίου, με ένα πλέγμα μέτρων που απελευθερώνουν την πρωτοβουλία του επαγγελματία και του αγρότη από τα δεσμά του κράτους-εκβιαστή.  Μαζί τους και μαζί σας τέλος θα προωθήσουμε νέα μοντέλα ήπιας και εναλλακτικής τουριστικής ανάπτυξης, που αναδεικνύει το πολιτισμό του Αιγαίου.  

Φίλες και φίλοι

Αν οι άλλοι επιδιώκουν την αποχή, την απάθεια, την ιδιώτευση.  Αν μας θέλουν μίζερους παρατηρητές και κριτές της ήττας.  Αν καλλιεργούν τη μοιρολατρία κα το ρεαλισμό της υποταγής.  Το γνωστό θλιβερό "τι μπορούμε να κάνουμε".  Εμείς πιστεύουμε στο λαό, στη δράση, στη συμμετοχή, στην πρωτοβουλία του.  Όλα μπορεί να τα κάνει από τη στιγμή που αποφασίσει να φωνάξει με όλη του τη δύναμη: Go back.

Μπορεί με την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας.  Έναν αντάρτη βγάλαμε στην οικογένειά μας, λέει το τραγούδι του Κηλαηδόνη.  Ε, λοιπόν, η Ελλάδα που την καταδίκασαν με τα πειράματά τους, μπορεί να αποδειχτεί και θα αποδειχτεί σε αυτές τις εκλογές ο αντάρτης της Ευρώπης.  Όλη η Ευρώπη της δημοκρατίας, της προόδου, του διαφωτισμού, παρακολουθεί αυτή της στιγμή την πορεία της Ελλάδας και του ΣΥΡΙΖΑ.  Και μπορούμε με την ψήφο μας να συμβάλουμε, μαζί με την ψήφο των άλλων ευρωπαίων, σε μια άλλη πορεία της ηπείρου μας.  Μια πορεία με βάση όχι ένα χάρτη γερμανικό, αλλά ένα χάρτη πραγματικά ευρωπαϊκό.  Μια πορεία που δεν θα αναδεικνύει σε ανώτατη ιερή αρχή το ευρώ, αλλά την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, τη ζωή και τη συμμετοχή των εργαζομένων.   Γιατί διαφορετικά, αν δεν υπάρξει μια τέτοια πορεία, δεν θα υπάρχει Ευρώπη.

Γυναίκες και άνδρες της Μυτιλήνης Πρέπει να διαλέξουμε σ' αυτές τις εκλογές.  Και δεν μπορούμε να μη διαλέξουμε, γιατί το επιβάλλει η ζωή, η πραγματικότητα, το σήμερα των ανθρώπων και το αύριο των παιδιών μας:

Θα αν αντισταθούμε ή θα υποκλιθούμε;  Αλλαγή ή συνδιαλλαγή;  Δημοκρατική ανατροπή, ή αντιδημοκρατική εκτροπή;   Αριστερά ή ακροδεξιά;  ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ;  
Μάλιστα, εκεί συμπυκνώνονται τελικά όλα τα εκλογικά διλήμματα.  ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ.  Πολιτική για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, ή πολιτική για το Βερολίνο, τη Ζήμενς, και του αντιπροσώπους τους.  Με το χέρι στην καρδιά σας καλούμε να πούμε όλοι μαζί σ' αυτές τις εκλογές, σε όλους όσοι θέλουν την Ελλάδα αποικία και τους Έλληνες λωτοφάγους:

Go back!  Η μέρα εκείνη δεν θ' αργήσει.  Η μέρα εκείνη κοντοζυγώνει.  Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.  Αυτός ο Μάης είναι της αριστεράς».

 http://www.periodista.gr/greece/item/11202.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News