Dei Energy News

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση στην Κρήτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μονάδας της ΔΕΗ


Συνάντηση εργασίας με τον νομικό Αντώνη Βγόντζα
πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, παρουσία και του Προέδρου του Δ. Σ. Κώστα Τριγώνη, των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κ. Καμπιτάκη και Μ. Χουστουλάκη, του πρώην Δημάρχου Γαζίου Γ. Μαρκογιαννάκη, του πρώην Κοινοτάρχη Ροδιάς Τ. Παπαδάκη, του πρώην προέδρου της Τ.Κ. Α. Σταματάκη και δημοτικών συμβούλων.
Σύμφωνα με το Cretalive.gr, θέμα της συνάντησης ήταν η προσφυγή που σχεδιάζει ο Δήμος εναντίον της ΔΕΗ στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, για την τεράστια ζημιά που έχει
προκαλέσει στο περιβάλλον της περιοχής Ληνοπεραμάτων η λειτουργία του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, από την εποχή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς και θέματα νομικού ενδιαφέροντος.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε: «Η δημοτική αρχή, προσηλωμένη στον στόχο να προστατεύσει τα Ληνοπεράματα και την ευρύτερη περιοχή από περαιτέρω υποβάθμιση που προκαλεί η λειτουργία του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει και νομικά την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχει υποστεί από την πολύχρονη λειτουργία του.
Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες τόσο από την σημερινή δημοτική αρχή, όσο και από τις προηγούμενες. Εξαντλήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο πριν καταφύγουμε στη λύση της προσφυγής. Προσωπικά έχω κάνει επανειλημμένες επαφές με τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς, όλες αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.
Η δικαστική αυτή προσφυγή είναι η έσχατη λύση και έχοντας χρέος να προστατέψουμε τον τόπο μας και να διασφαλίσουμε συνθήκες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ως το τέλος προκειμένου να δικαιωθούμε».

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Synanthsh-sthn-Krhth-gia-tis-periballontikes-epiptwseis-monadas-ths-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News