Dei Energy News

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση – Ανοιχτή επιστολή Νίκου Φωτόπουλου για το 36ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ ΔΕΗ Α.Ε ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
- ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ,
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ.
- ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ  …
Συναδέλφισσες, -φοι
Ξεκινώ αυτή την ανοικτή επιστολή με τις παραπάνω φράσεις γιατί εκπλήσσομαι με κάποιους συναδέλφους που ακόμα και σήμερα (λίγες ημέρες πριν μπει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ πιθανότατα στο πρώτο θερινό τμήμα) δεν έχουν καταλάβει τι πάει πρώτο και τι.. δεύτερο.
Ο λόγος που το λέω αυτό έχει να κάνει με το λυσσασμένο τρόπο που κάποιοι τυφλωμένοι από τα κόμπλεξ και το μίσος τους, πολέμησαν και λοιδόρησαν (και εξακολουθούν να το κάνουν), αντί να το χαρούν, την προσέγγιση μιας σειράς σωματείων και συνδικαλιστών που μέχρι πρότινος βρίσκονταν όχι απλά σε απόσταση αλλά απεναντίας στην κυριολεξία σε πόλεμο.

Κάποιοι μάλιστα, από αυτή την προσέγγιση, ενοχλήθηκαν τόσο πολύ που  φαίνεται πως έχασαν τον ύπνο τους. Και καλά τα συμφέροντα … το καταλαβαίνουμε …
Το να ενοχληθούν όμως και κάποιοι «συνδικαλιστές» γιατί εγώ και οι σύντροφοί μου μπροστά στη μάχη κάναμε ανακωχή και ήρθαμε πιο κοντά, με μια σειρά άλλους συντρόφους από πολλές παρατάξεις που δε μιλάγαμε μέχρι χθες, δεν μπορώ να το καταλάβω, ή για να ακριβολογώ και κρίμα γι αυτούς, μάλλον τους καταλαβαίνω και λυπάμαι…

Σε όλους αυτούς που με πείσμα απατημένης συζύγου τρεις μέρες τώρα κλαψουρίζουν για το ότι κάποιοι σύντροφοι και συναγωνιστές, για τη σωτηρία της ΔΕΗ αλλά και του συνόλου της δημόσιας περιουσίας (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ) πάνω σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις, συνασπιστήκαμε και κατεβήκαμε μαζί στις εκλογές, τους λέω μην κουράζονται να γράφουν στο διαδίκτυο τι έλεγε ο ένας σύντροφος ενάντια στον άλλο. Προσωπικά δεν ξέχασα, ούτε εγώ ούτε κανείς από τους συναδέλφους που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας τι έχει διαμειφθεί μεταξύ μας.
Εκείνο που μας έφερε κοντά και λυπάμαι που ούτε τώρα κάποιοι δεν μπορούν να το δουν (τουλάχιστον εμείς το αποδείξαμε κάνοντας τις υπερβάσεις  μας), είναι η αγωνία μας για το μέλλον της ΔΕΗ.

Για όσους ακόμη τα βήματά τους τα οδηγεί το μίσος, τους απαντώ ότι κανείς από εμάς και αναφέρομαι σε όλους όσους συνεργαστήκαμε δεν πέταξε την περηφάνια του στον υπόνομο. Απλά αγαπητοί κύριοι δεν αφήσαμε τον εγωισμό μας και τις κακές στιγμές, τη μικροψυχία και το μίσος να οδηγήσει τα βήματά μας.
Μπροστά στον κίνδυνο δώσαμε χώρο (και αυτό πρέπει να κάνει κάθε συνετός άνθρωπος) στη φωνή της λογικής.
·         Δώσαμε χώρο στη φωνή που λέει ότι χωρίς ενότητα, μάχη δεν μπορείς να δώσεις.
·         Δώσαμε χώρο στη φωνή που λέει ότι σ’ αυτή τη μάχη όλοι χρειαζόμαστε και κανείς δεν περισσεύει.

Αλήθεια κύριοι, εσείς που ενοχληθήκατε από τη αυτή συμπόρευση και μας θυμίζετε με κουτσομπολίστικη διάθεση, τι έχουμε πει ο ένας ενάντια στον άλλο, αντί να επιβραβεύσετε την προσπάθεια και να ενταχτείτε και εσείς, σας ρωτώ: μπορεί να δοθεί αγώνας χωρίς ενότητα; χωρίς σύμπνοια;
(Μάλλον ξεχάσατε το σύνθημα που για δεκαετίες όλα τα συνδικάτα λέγαμε;  «Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα το αποτέλεσμα»).

Αλήθεια αγαπητοί κύριοι, μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Τωμαδάκη και το σ. Μανιάτη; Μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Αδαμίδη και το σ. Μάστορα; Μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Μπαρμπαγιάννη  και το σ. Παναγιωτίδη; Μπορεί να δοθεί μάχη χωρίς το σ. Βαρσάμη και το σ. Αναγνώστου; (για λόγους οικονομίας δεν αναφέρω όλα τα ονόματα).
Πως θα δοθεί μάχη εάν όλοι αυτοί δε μιλάνε μεταξύ τους; Πως θα δοθεί μάχη εάν όλοι αυτοί, ακόμη και αυτή την ώρα, βρίζουν, υπονομεύουν και ξεσκίζουν ο ένας τον άλλο;

Έχετε σκεφτεί αγαπητοί κύριοι πόσο έχουμε απαξιωθεί στα μάτια των συναδέλφων μας (όλοι μας) από αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές μας;
Με την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα που οφείλουμε να την αλλάξουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ,  εμείς δείχνουμε ότι είμαστε ηγεσία που μπορεί να εμπνεύσει;
Δείχνουμε ότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι που μπορεί κανείς να εμπιστευθεί;
Όχι κύριοι και αυτό έπρεπε να το αλλάξουμε και ειλικρινά χαίρομαι που κάποιοι συνάδελφοι αποφασίσαμε να το κάνουμε.
Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτή την εξέλιξη.
Είμαι ικανοποιημένος γιατί έτσι γινόμαστε (είμαστε) πιο δυνατοί.

Κυρίως είμαι ικανοποιημένος γιατί την κίνηση αυτή, (που δεν ήταν κίνηση για κατάληψη καρεκλών γιατί η κάθε παράταξη, η κάθε τάση, σε επίπεδο εκπροσώπησης, πήρε αυτό που δικαιούται, που έτσι κι αλλιώς πάνω κάτω θα καταλάμβανε και από μόνη της), την αγκάλιασε όλη η βάση των συνέδρων μας, που όχι μόνο δεν έχασε ούτε μία ψήφο, αλλά απεναντίας πήρε 10 ψήφους παραπάνω από όσους υποψήφιους είχαμε, κατατάσσοντας το ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πρώτο,
ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΗ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΝΑΙ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ.
ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΕΤΥΧΑΜΕ

Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω μια άκρως απαραίτητη διευκρίνιση. Και αυτό γιατί όλοι όσοι συνασπιστήκαμε, σεβόμαστε και εκτιμούμε απόλυτα τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ. Το λέμε και το εννοούμε. Το εννοούμε γιατί οι ΔΑΚΙΤΕΣ της ΓΕΝΟΠ δεν έλειψαν από κανένα αγώνα και γιατί  η θέση τους είναι ξεκάθαρη απέναντι στην πώληση της ΔΕΗ.
Άλλωστε, εμείς τουλάχιστον, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι χωρίς τη ΔΑΚΕ ως παράταξη, κανένας αγώνας δεν μπορεί να δοθεί. Γι αυτό και ο σεβασμός μας και η φιλική διάθεση απέναντί τους είναι ειλικρινής και ουσιαστική.

Η διευκρίνιση είναι ότι ο στόχος μας δεν ήταν η ΔΑΚΕ, αλλά ο Σαμαράς και το σύστημα.
Ο Σαμαράς και το σύστημα που την πρωτιά της ΔΑΚΕ (που την είχαν σίγουρη και την περίμεναν πως και πως), χωρίς να ρωτήσουν τους συνδικαλιστές της και κρύβοντας ότι οι ίδιοι οι ΔΑΚΙΤΕΣ διαφωνούν με τα σχέδιά τους (από την στιγμή που η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ πρόσκειται στη Ν.Δ.), θα την παρουσίαζαν ως δική τους νίκη και ως επικρότηση των πολιτικών τους.
Αυτό εμείς ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία αποφασίσαμε να μην το επιτρέψουμε στον κ. Σαμαρά.
Αποφασίσαμε να του στερήσουμε αυτή τη νίκη και τελικά το πετύχαμε.

Το MEGA Channel και ο ΣΚΑΪ με τους χρυσοπληρωμένους παπαγάλους τους έμειναν με τα έκτακτα δελτία «Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στηρίζουν τον κ. Σαμαρά και τις πολιτικές του», «πρώτη η συνδικαλιστική παράταξη της Ν.Δ..»,  στα συρτάρια…
Το μήνυμα που έφυγε από την κάλπη του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ από όλους τους εργαζόμενους και όλες τις παρατάξεις είναι «Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ και από ότι έχτισε ο ελληνικός λαός με τον ιδρώτα του και το υστέρημά του».

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση, εάν και τώρα δεν «κατάλαβαν» κάποιοι συνάδελφοι συνδικαλιστές για ποιους λόγους όσοι δεν μιλούσαμε,  αποφασίσαμε να συνευρεθούμε, ας συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά και να ρίχνουν νερό όχι στο μύλο της ενότητας, αλλά του διχασμού και της διάσπασης.
Αγαπητοί κύριοι,

Οι δύσκολες πράξεις στη ζωή (όχι στα μαθηματικά) αλλά ταυτόχρονα πιο δημιουργικές, είναι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός και όχι η διαίρεση.

Υ.Γ. 1. Στη συνέχεια παραθέτω τη διακήρυξη όλων όσων συνασπιστήκαμε με τα ονόματά μας. Στο χέρι του καθενός μας είναι από εδώ και πέρα ότι υπογράψαμε να το τιμήσουμε. Θα κριθεί ο καθένας μας.

Υ.Γ. 2. Επειδή παρατηρώ όλους αυτούς,  που ξαφνικά τους έπιασε το άγχος να μου θυμίσουν τι έλεγε ο σ. Αδαμίδης για εμένα  ή να θυμίσουν στον Αδαμίδη τι έλεγα εγώ γι αυτόν, να ισχυρίζονται ότι ο λόγος που συνευρεθήκαμε ήταν για να γίνει Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ο σ. Αδαμιδης, τους ενημερώνω ότι στη συζήτησή μας ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα.
Ο σ. Αδαμίδης στην κουβέντα δεν προσήλθε για να παζαρέψει τίποτα και δεν παζάρεψε τίποτα. Το γιατί ανησύχησαν κάποιοι μπορώ να το αντιληφθώ πολύ καλά …
 Εκείνο που έχω να συστήσω σε αυτούς που ψάχνουν από τώρα σπαταλώντας πολύ μελάνι να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ότι καλό θα ήταν να έγραφαν και καμιά αράδα για το σκάνδαλο των σκανδάλων σε βάρος της ΔΕΗ, την στημένη και κατάπτυστη απόφαση της επιτροπής διαιτησίας της ΡΑΕ, του Κουτσούκου και Θωμαδάκη, που μέσω αυτής μας άρπαξαν 109εκ. μπροστά στα μάτια μας  και που για αυτό το θέμα ολόκληρα σωματεία, πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές και παρατάξεις δεν έβγαλαν άχνα!
Προφανώς κάποιοι υπάρχουν μόνο για να βρίζουν να διαιρούν και να διασπούν.
Για όσους λεηλατούν τη ΔΕΗ δεν έχουν άποψη.

Υ.Γ. 3.  Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μια ακόμη ανακοίνωση προς αυτούς ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δουλεύοντας για το σύστημα απαξιώνουν τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Φωτόπουλος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News