Dei Energy News

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Θ. Πετράκος: "Πουλούν στους ιδιώτες τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ"

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος μιλά στο Κόκκινο για το νομοσχέδιο που θα διασπά τη ΔΕΗ σε καλή και κακή προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί. Για ξεπούλημα της ΔΕΗ στους ιδιώτες έκανε λόγο στο Κόκκινο ο Θ. Πετράκος μιλώντας για το νομοσχέδιο που εντάσσεται στα προαπαιτούμενα του μνημονίου και προωθείται προς..
ψήφιση στα θερινά τμήματα της Βουλής. 
"Πρόκειται για δουλοπαροικία υπέρ των ιδιωτών που τους παρέχει εξασφαλισμένη κέρδη, πελάτες με έτοιμα έργα και οι πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ενέργειας όπως τα υδροηλεκτρικά, καινούργια μονάδα φυσικού αερίου στη Κομοτηνή και η νέα μονάδα του λιγνίτη της Μελίτης" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρόσθεσε πως "στην ουσία πουλούν τη καλή ΔΕΗ και οι παλιές μονάδες που θα μείνουν στο κράτος θα κλείσουν" ενώ το νομοσχέδιο θα απαγορεύει στην εναπομείνασα ΔΕΗ να ασκήσει οποιαδήποτε εμπορική πολιτική χαρίζοντας στους ιδιώτες τους πελάτες. 
 Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε την ανάγκη να παραμείνει υπο κρατικό έλεγχο η ΔΕΗ καθώς όπως τόνισε "η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται απο το κόστος ενέργειας, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα επιτρέπει στο κράτος να παρέχει φτηνό ρεύμα στον λαό ακολουθώντας αντίστοιχα παραδείγματα του εξωτερικού. 

http://stokokkino.gr/article/9341/TH-Petrakos-Pouloun-stous-idiotes-tis-pio-sugxrones-monades-paragogis-energeias-tis-DEI#sthash.Z5tK0PRj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News