Dei Energy News

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η Μ.Βαρδινογιάννη προτείνεται για Πρόεδρος Δημοκρατίας

αναδημοσίευση από το agenda-news.gr

Η αισιοδοξία που υπάρχει εδώ κι λίγες ημέρες στο Μέγαρο
Μαξίμου σχετικά με τις αυξημένες, όπως τις εμφανίζουν, πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν είναι αβάσιμη. Μόνο που οι πιθανότητες δεν αφορούν στα σχέδια των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Απλά, στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η πιθανή προεδρική πλειοψηφία μπορεί και να εξυπηρετεί τους στόχους της κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, για να βρεθεί μια λύση, ένα όνομα, δηλαδή, στο
οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, ανεξάρτητα από το αν η εκλογή θα γίνει από την παρούσα Βουλή ή από την επόμενη που θα προκύψει από εκλογές.
Κάτι τέτοιο, άλλωστε, υπονόησε και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι προχωρημένος και ήδη έχει «βρεθεί» ένα πρόσωπο, γύρω από το οποίο μπορεί να υπάρξει συμφωνία όλων των πλευρών για την εκλογή του είτε πριν είτε μετά τις εκλογές. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πρόσωπο αυτό το οποίο προέρχεται από τον οικονομικό αλλά και τον κοινωνικό χώρο, με πλούσια κοινωνική δράση, θα συμφωνήσουν, μάλλον εύκολα.
Εκτιμάται πως ούτε ο κ. Σαμαράς , ούτε ο κ. Τσίπρας και, βεβαίως, ούτε ο κ. Βενιζέλος θα έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση και ουσιαστικά υπερφαλαγγίζονται από την κίνηση αυτή. Το μόνο πρόβλημα που είναι πιθανό να προκύψει, όχι από τα κόμματα και τους επικεφαλής τους, θα προέλθει από το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο ανήκει σε μια από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες ελληνικές οικογένειες και ίσως εγερθούν αντιρρήσεις, λόγω της προέλευσης του συγκεκριμένου προσώπου από την «οικονομική ολιγαρχία» και θα αναλάβει το κορυφαίο Πολιτειακό Αξίωμα.
Κατά τα λοιπά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συγκεντρώνει όλα τα άλλα πλεονεκτήματα, σύμφωνα με όσους προτείνουν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έχει πολύ πλούσια κοινωνική δράση, δεν αναμίχθηκε ποτέ στην πολιτική, δεν έριξε ποτέ το βάρος της υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος και δεν έχει προκαλέσει ποτέ, ενώ είναι πολύ γνωστή και στο εξωτερικό. Επίσης, όσο οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας παραμένουν ως έχουν, εκτιμάται ότι η κα Βαρδινογιάννη θα μπορούσε να έχει μια πολύ καλή θητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News