Dei Energy News

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΕAME-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΕΝΟΠ


Συναδέλφισσες-φοι,

Οι παρακάτω υπογράφοντες
  • Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι θα αγαπηθούμε από τη μια μέρα στην άλλη,
  • Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι οι κακές στιγμές μεταξύ μας θα ξεπεραστούν από τη μια στιγμή στην άλλη,
  • Χωρίς να ξεχνάμε, ότι μέχρι τώρα μας χώρισε, ΟΜΩΣ με βαθιά πίστη ότι η ΔΕΗ (κάθε της κομμάτι) είναι πάνω από τον εγωισμό και τα θέλω του καθενός μας
  • Κατανοώντας ότι χωρίς ενότητα δεν μπορεί να δοθεί κανένας αγώνας
  • κατανοώντας ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί στη ΓΕΝΟΠ δύο χρόνια τώρα, να βρίζουμε, να λοιδορούμε, να υπονομεύουμε ο ένας..
    τον άλλον, (περισσότερες ανακοινώσεις έχουμε βγάλει για να βρίσουμε ο ένας τον άλλον παρά για να ξεσκεπάσουμε και αποκρούσουμε τις βρομοδουλειές των συμφερόντων),
  • κατανοώντας ότι χωρίς ενότητα δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα,
  • κατανοώντας, είτε μας αρέσουν εμάς κάποια πρόσωπα, είτε δεν μας αρέσουν, ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ΓΕΝΟΠ και κατ΄επέκταση κανένας αγώνας δεν μπορεί να δοθεί εάν είναι εκτός προεδρείου και εκτελεστικής επιτροπής, τα 7 μεγαλύτερα σωματεία,
  • κατανοώντας ότι κανείς δεν είναι τόσο ασήμαντος και αμελητέος που να είναι αχρείαστος,
  • κατανοώντας ότι θα είναι έγκλημα να πάμε σ’ ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή επιβεβαίωσης της δύναμης μας, ή απομόνωσης όσων δεν μας αρέσουν έτσι άπλα για να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό μας, γεγονός που θα μας κάνει να χαρούμε την Κυριακή αλλά να κλαίμε στα συντρίμμια της Δευτέρας,
  • κατανοώντας ότι οι πιο δύσκολες αλλά θετικές πράξεις στην ζωή (και όχι στα μαθηματικά), είναι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός,
στη βάση τριών βασικών θέσεων που είναι:

α) Η απόκρουση και η ακύρωση των σχεδίων της Τρόικας και των ντόπιων υπαλλήλων της, για τον Όμιλο ΔΕΗ αλλά και το ξεπούλημα του συνόλου της περιούσιας του ελληνικού λαού ( νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες κ.α).
β) Το σταμάτημα αυτών των βάρβαρων, αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών, με την ακύρωση των μνημονίων και την υιοθέτηση μια άλλης πολιτικής, που θα βάζει τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, πάνω από τις ανάγκες των αγορών και
γ) Ο συνεχής αγώνας για να επανέλθει η παραγωγή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά στα χέρια του Δημοσίου,

κρατώντας τις ιδιαιτερότητες, την αυτονομία και την αυτοτέλειά μας ως συνασπισμός προοδευτικών δυνάμεων αποφασίσαμε σε αυτό το κομβικής αξίας συνέδριο να κατέλθουμε όλοι μαζί.
Αποφασίσαμε να κατέλθουμε όλοι μαζί γιατί έτσι δείχνουμε στην πράξη ότι όντως στη ΔΕΗ και τα συμφέροντα των καταναλωτών τα βάζουμε πάνω από όλα.
Αποφασίσαμε να πάμε μαζί γιατί έτσι γινόμαστε δυνατότεροι.
Αποφασίσαμε να πάμε μαζί γιατί έτσι στέλνουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε όσους μεθοδεύουν την λεηλασία του Ομίλου ΔΕΗ το μήνυμα «κάτω τα χέρια από την περιουσία του ελληνικού λαού».
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια ο κάθε αντιμνημονιακός αγωνιστής, η κάθε προοδευτική παράταξη έχει τη δική της θέση και βεβαίως για όσους μιλούν για καρέκλες, τους απαντούμε ότι στη βάση έντιμων συμφωνιών προφανώς και θα εξασφαλιστεί η εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων όλων των ρευμάτων, γιατί ο στόχος δεν είναι να φιμώσουμε ο ένας τον άλλο και να κρύψουμε τις διαφωνίες μας, ο στόχος είναι με εκπροσώπηση όλων των ρευμάτων όλων των παρατάξεων να σταθούμε όλοι μαζί στο επίδικο της περιόδου που αυτό δεν είναι άλλο από την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας.

Πιο συγκεκριμένα η άποψη μας για τα όσα διαδραματίζονται στη ΔΕΗ και για το πώς πρέπει να κινηθεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το επόμενο διάστημα είναι η εξής:

Ο χώρος της ενέργειας γενικά και η ΔΕΗ ειδικότερα αποτελούσαν πάντα ένα προνομιακό πεδίο εξέλιξης ιδιωτικών επιχειρηματικών σχεδίων με σταθερή στόχευση το κέρδος που προκύπτει από την εκμετάλλευση των υποδομών της, του πελατολογίου της δεσπόζουσας θέση της στο Βιομηχανικό τοπίο της πατρίδας μας.

Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού για χρόνια έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους με το πρόσχημα τάχα μεταρρυθμίσεων να διευκολύνουν τη διείσδυση κάθε λογής κερδοσκόπων που αποτέλεσμα πάντα είχε την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας μιας και το προφανές κέρδος του επενδυτή το πλήρωνε πάντα ο πολίτης.
Στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας αυτή η εξέλιξη έχει μετατραπεί σε πλιάτσικο που σαν κορυφαία τρόπαια ορέγεται τα Δίκτυα Μεταφοράς Υψηλής Τάσης, τη λεγόμενη Μικρή ΔΕΗ, τους λιγνίτες, το υδραυλικό δυναμικό της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ το μεγαλύτερο βιομηχανικό συνδικάτο της χώρας μας, για χρόνια αποτελούσε ένα ισχυρό πυλώνα υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και μια δύναμη ανάσχεσης αυτών των σχεδίων.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ύφεση στο συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ και είναι αποτέλεσμα της κρίσης στην οποία είναι βυθισμένη η ΓΕΝΟΠ. Η κρίση αυτή είναι προϊόν μιας συνεχιζόμενης αναποτελεσματικότητας, παραγοντισμού, προσωπικών και ομαδικών στρατηγικών που το τελευταίο διάστημα έφερε την απαξίωση της στις συνειδήσεις των εργαζομένων.
Σήμερα αυτό το μοντέλο συνδικαλισμού είναι ξεπερασμένο γιατί είναι μακριά από τις ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων χωρίς στήριξη και οργάνωση από τα κάτω.
Το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ έχει άμεση ανάγκη από ένα σοκ επανεκκίνησης.
Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δεν έχει άλλο χρόνο πρέπει με τόλμη να σταθεί απέναντι στη μέχρι τώρα πορεία της, να επαναπροσδιορίσει τη λειτουργία της να αναγνωρίσει και απομονώσει τις αιτίες που την έφεραν ως εδώ.
Μπροστά στο συνέδριό της η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται ενώπιον και της τελευταίας ευκαιρίας της και οφείλει να αναζητήσει την επανασύνδεσή της με τους εργαζόμενους και τη κοινωνία. Να θεμελιώσει τις σχέσεις της με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις αρχές του ταξικού συνδικαλισμού να ανιχνεύσει και να τοποθετηθεί στα κρίσιμα ζητήματα των νέων μορφών εργασιακών σχέσεων και στη συνεχιζόμενη κατεδάφιση κάθε μορφής εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος.

Και φυσικά να ανακτήσει τη πρωτοβουλία στη μάχη για την υπεράσπιση της ΔΕΗ.
Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης του νεοφιλελευθερισμού και λίγο πριν το τελικό ρεσάλτο των αρπακτικών της αγοράς είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα σχέδιο αντίδρασης.
Είναι αναγκαία όσο ποτέ η σύγκλιση και η συμμαχία όλων εκείνων των δυνάμεων που συμφωνούν πως το μείζον είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού.
Μια πλατιά συμμαχία δυνάμεων που χωρίς να αγνοεί τις επιμέρους διαφωνίες και διαφορές θα συμφωνεί ωστόσο στην αναγκαιότητα της συσπείρωσης των εργαζομένων και στην οργάνωση της αντεπίθεσής της.
Προσωπικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και στείρες πολιτικές διαφωνίες πρέπει να μπουν για πάντα στο περιθώριο.
Ένα μέτωπο δυνάμεων που σαν Κεντρική στόχευση θα έχει κατ αρχάς να μη δώσει τη δυνατότητα στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που φανερά ή συγκαλυμμένα τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων με τις τάχα ελπιδοφόρες προοπτικές των θεσμικών επενδυτών.
Ένα συμμαχικό πλατύ μέτωπο δυνάμεων που χωρίς να κρύψει η να συγκαλύψει αμαρτίες του παρελθόντος θα γίνει το ίδιο εκκαθαριστής αλλά και κυματοθραύστης και πρωτοπορία και θα έχει σταθερό προσανατολισμό τη ταξική διεκδίκηση και την ενότητα των εργαζομένων αναδεικνύοντας τις αξίες της συλλογικής δράσης.
Η υπεράσπιση του αγαθού που λέγεται Ηλεκτρικό ρεύμα θα φέρει την επανασύνδεση του συνδικάτου με τη κοινωνία η οποία με αγωνία αναζητά ένα μέλλον έξω από τα μνημόνια.

Εμείς οι προοδευτικές και αγωνιστικές δυνάμεις της ΔΕΗ όπως σήμερα εκφραζόμαστε ως ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ αντιπρόσωποι των συναδέλφων μας στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ με αυτή τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ βάζουμε στόχο και δεσμευόμαστε για την αναγέννηση σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Δηλώνουμε πως συμφωνούμε να αγωνιστούμε για μια ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μαζική, αγωνιστική, ταξική και νικηφόρα.



Την παραπάνω διακήρυξη υπογράφουν οι κάτωθι:

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ



ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ
ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΥΒΟΥΛΟΥΔΑ
ΕΛΕΝΗ
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΕΡΜΟΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΑΡΑΒΕΛΛΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΕΤΣΚΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΕΓΚΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΚΑΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΚΑΞΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ
ΦΑΝΗΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΤΑΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΕΜΑΝΕΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΔΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΟΤΣΙΛΙΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΤΣΩΝΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΛΑΔΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΟΤΣΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΗΤΚΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Θ
ΜΟΣΧΟΣ
ΜΟΣΧΟΣ
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ
ΜΠΟΝΑΤΑΚΗ
ΕΛΕΝΗ
ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΞΥΜΙΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΝΙΚΟΣ
ΠΑΛΟΥΚΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΣΣΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ
ΠΑΤΡΙΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΗΛΙΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΕΛΙΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΣΕΙΝΤΗΣ
ΗΛΙΑΣ
ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ
ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ
ΠOΛΥΑΝΘΗΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΕΓΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΤΖΕΡΕΜΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ
ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΜΟΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News