Dei Energy News

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΔΕΔΔΗΕ:Στα 900 εκατ. οι επενδύσεις στο δίκτυο ηλεκτρισμού


Τα 900 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσουν οι επενδύσεις του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής - ΔΕΔΔΗΕ, εταιρείας 100% θυγατρικής της ΔΕΗ, κατά την επόμενη τριετία.
Το Δ.Σ. της εταιρείας στην χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 599,35 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μπορεί να αυξηθεί κατά 299,6 εκατομμύρια εφόσον η εταιρεία ασκήσει δικαίωμα προαίρεσης στα επιμέρους έργα.
Σημειώνεται ότι για την χρηματοδότηση του επενδυτικού...
προγράμματος του ΔΕΔΔΗΕ υπεγράφη η σύναψη δανείων και το άνοιγμα πιστωτικής γραμμής ύψους 235 εκατομμυρίων μεταξύ της ΔΕΗ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τον περασμένο Μάρτιο.
Όπως είχε ανακοινωθεί κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης στην Αθήνα από τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Mihai Tanasescu, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργο Κόλλια, σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση επενδυτικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την επέκτασή του ώστε να καταστούν δυνατές περίπου 186.000 νέες συνδέσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ, οι επενδύσεις θα κατανεμηθούν σε 57 εργολαβίες για τις οποίες θα προκηρυχθούν ισάριθμοι διαγωνισμοί. Από αυτές οι επτά θα αφορούν την περιφέρεια Αττικής, οι 17 την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, οι 12 τ6ην περιφέρεια Πελοποννήσου-Ηπείρου, οι εννέα την περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και οι 12 τα νησιά.
Στον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ είναι οι διαδικασίες των διαγωνισμών να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ώστε οι εργολάβοι να εγκατασταθούν και να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων από τον Ιανουάριο του 2015.
Τέλος, να σημειωθεί ότι μέρος των επενδύσεων θα αφορά την ενίσχυση και εκσυγχρονισμό δικτύων στα οποία έχουν συνδεθεί μονάδες φωτοβολταϊκών, ώστε να επιτυγχάνεται ασφαλέστερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους.

(Μ. Καϊταντζίδης, Euro2day)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News