Dei Energy News

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το Σεπτέμβριο μπαίνει μπροστά η μονάδα της Μεγαλόπολης

Το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress σχετικά με την πρόοδο του κατασκευαστικού έργου αλλά και του αγωγού του ΔΕΣΦΑ, η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα φυσικού αερίου που χτίζει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Ο αγωγός αερίου θα είναι νωρίτερα έτοιμος.
Το ελεγκτικό συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για νέα....
συμπληρωματική σύμβαση και ξεπεράστηκε έτσι το τελευταίο αγκάθι. Η νέα μονάδα, ονομαστικής ισχύος 800 Μεγαβάτ, θα λειτουργεί παρόλα αυτά μέχρι το 2016 με τη μισή ισχύ (περίπου 400 μεγαβάτ). Συγκεκριμένα, τότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πελοποννήσου οπότε και θα μπορεί να απορροφάται η συνολική ισχύς της νέας μονάδας.
Όσον αφορά πάντως στην αναβάθμιση της γραμμής μεταφοράς που αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για να μπει σε πλήρη λειτουργία η μονάδα της Μεγαλόπολης, πρόσφατα υπογράφηκε η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Γραμμή Μεταφοράς (Γ.Μ.) 400 kV ΚΥΤ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΥΤ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ και τα συνοδά έργα οδοποιίας. Φορέας του έργου είναι ο ΑΔΜΗΕ.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/To-Septembrio-mpainei-mprosta-h-monada-ths-Megalopolhs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News