Dei Energy News

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η ΔΕΗ «έκοψε» το ρεύμα στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας λόγω οφειλών

Η ΔΕΗ «έκοψε» το ρεύμα στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας λόγω οφειλών
Τους διακόπτες των δεύτερων μεγαλύτερων  ναυπηγείων της χώρας, κατέβασε η ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι όχι μόνο μια ολόκληρη ναυπηγική μονάδα, αλλά και τους 600 εργαζόμενους που τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα ώστε να μην μπει λουκέτο στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.
«Με το κόψιμο που έκανε η ΔΕΗ στο ρεύμα έβαλε ταφόπλακα στο ναυπηγείο», αναφέρει ο πρόεδρος Εργαζομένων Ναυπηγείων ..Ελευσίνας, Θεοκλής Τσούκης.
Από την άλλη πλευρά η ΔΕΗ σημειώνει ότι οι οφειλέτες πρέπει να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους και τονίζει ότι το χρέος των ναυπηγείων αγγίζει το 1.300.000 ευρώ. 
Μάλιστα, τα ναυπηγεία κατέβαλλαν μέσα σε έναν μήνα 200.000 ευρώ ώστε να μην κοπεί το ρεύμα, καθώς αυτήν την περίοδο, εκτός από τα εμπορικά πλοία, στις δεξαμενές των ναυπηγείων βρίσκονται και πυραυλάκατοι του πολεμικού Ναυτικού.
Φωνή απόγνωσης από τους απλήρωτους εργαζόμενους που εξασφαλίζουν τα προς το ζην από την πρόνοια.
«Ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τα παιδιά μου, ντρέπομαι να τους πω ότι δεν έχω να σας δώσω. Ντρέπομαι να στείλω την κόρη μου στο σχολείο, χωρίς να της δώσω ένα μήλο να φάει, όχι τυρόπιτα, ένα μήλο από την λαϊκή», σημειώνει ένας από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, ο Δημήτρης Βαρούτης.
«Με αυτή την ενέργεια που έκανε η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα, είναι σαν να έκοψε το ρεύμα στο σπίτι μας, που είναι ήδη κομμένο. Ζούμε από συσσίτια, από γεύματα αγάπης του δήμου .Τα παιδιά μας πάνε σχολείο νηστικά. Εγώ προσωπικά σπουδάζω παιδί, δίνει πανελλήνιες, δεν μπορώ να το βοηθήσω να σπουδάσει», προσθέτει ένας άλλος εργαζόμενος, ο Δημήτρης Μαδιάς.
Οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση να σηκώσει η ΔΕΗ τον διακόπτη, για να δουλέψει και πάλι το Ναυπηγείο και να μην βρεθούν όλοι στο δρόμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News