Dei Energy News

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εμμένει στην άρνησή του για "μικρή ΔΕΗ" ο Κουκουλόπουλος

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου ο υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρης Κουκουλόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την κυβερνητική πολιτική, την οικονομία και τις αποκρατικοποιήσεις.
Στο πλαίσιο της συνέντευξήw του αναφέρθηκε και στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», εμμένοντας στην αρνητική στάση που έχει τηρήσει έως τώρα:
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε:

«Τα καινούργια δεδομένα είναι δύο: το ένα είναι το πλεόνασμα, διότι από τη στιγμή που το πετύχαμε, το σχέδιό μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και πρέπει έτσι να δούμε πλέον προτεραιότητες με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και όχι με τη λογική μόνο των μνημονιακών υποχρεώσεων. Υπάρχει πλεόνασμα πλέον. Γιατί πρέπει μέρος από το μέρισμα να μην πάει στον πρωτογενή τομέα, μετά από έναν ενδοκυβερνητικό διάλογο; Το δεύτερο δεδομένο είναι οι εκλογές. Έχουν γίνει εκλογές και επειδή μετά άρχισαν διάφορες αναγνώσεις, να σας πω ένα παράδειγμα που βάζει θέματα επαναδιαπραγμάτευσης: είναι η «μικρή ΔΕΗ» και έχω γνώμη που την έχω πει πολλές φορές ως βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με τις εκλογές είναι το νερό: η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, μετά το άτυπο δημοψήφισμα – δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι – που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης; Έχει γίνει δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη».

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Emmenei-sthn-arnhsh-toy-gia-mikrh-DEH-o-Koykoylopoylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News