Dei Energy News

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σεισμός 6,5R στη Μεγαλόπολη: Εγκλωβισμοί εργαζομένων και τροχαίο στη ΔΕΗ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το http://www.drt915.gr/

Επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας στο Λιγνιτικό κέντρο και στα ορυχεία Μεγαλόπολης με την επωνυμία "Πελασγός 2014" στην οποία συμμετείχαν 120 άτομα
Σεισμός 6,5 ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:58 το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου στη Μεγαλόπολη. Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης τίθεται σε εφαρμογή για να αντιμετωπίσει τα παρακάτω τέσσερα περιστατικά που....
αποτελούν επακόλουθα του σεισμικού φαινομένου.

Περιστατικό 1.
Σε γραφείο στον Β’ Όροφο του Διοικητηρίου ΔΛΚΜ, υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο. Μετά από πτώση βιβλιοθήκης, – στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί – καταπλακώθηκε και έχει υποστεί κάταγμα στο αριστερό του πόδι και τραύματα στην κεφαλή, τα οποία αιμορραγούν. Είναι αδύνατος ο απεγκλωβισμός του από την σκάλα ανόδου καθόδου του Β’ ορόφου, λόγω έμφραξης από πτώση τοιχίου στον Α’ Όροφο. Ο απεγκλωβισμός θα γίνει από το παράθυρο του γραφείου.
Περιστατικό 2.
Δύο οχήματα στο χώρο του Συνεργείου Βαρέων Οχημάτων έχουν συγκρουστεί καθώς την ώρα που έγινε ο σεισμός ευρίσκονταν σε κίνηση. Το ένα εκ των δύο έχει πάρει φωτιά και ο οδηγός του έχει τραυματιστεί σοβαρά, έχει χάσει τις αισθήσεις του και είναι εγκλωβισμένος στο όχημα. Στο δεύτερο όχημα υπάρχουν δύο επιβαίνοντες, εκ των οποίων ο ένας, (οδηγός), έχει τραυματιστεί ελαφρά.
Ο άλλος είναι εγκλωβισμένος, έχει υποστεί κατάγματα στα κάτω άκρα.
Το σβήσιμο της πυρκαγιάς και ο απεγκλωβισμός θα γίνουν σε συνεργασία με την Π.Υ. Μεγαλόπολης με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.
Περιστατικό 3.
Στα ηλεκτρικά πεδία του εκσκαφέα Ε… έχει εγκλωβιστεί τεχνίτης ηλεκτρολόγος. Την ώρα του σεισμού έγινε βραχυκύκλωμα σε έναν πίνακα όπου εργαζόταν και δημιουργήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα σε χέρια και πρόσωπο. Έχει χάσει προσωρινά την όρασή του και στην προσπάθειά του εν μέσω πανικού να απομακρυνθεί, υπέστη πτώση που επέφερε κάταγμα στο δεξί του χέρι. Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Θα γίνει παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί ειδικός εξοπλισμός για τη μεταφορά του.
Περιστατικό 4.
Στις κεντρικές αποθήκες (αποθήκη Νο 2), τεχνίτης υδραυλικός ανεβασμένος σε μεταλλική σκάλα τύπου λάμδα με τροχούς, έκανε εργασίες συγκόλλησης χαλκοσωλήνα μεταφοράς νερού σε συστήματα θέρμανσης της αποθήκης με τη χρήση φλογίστρου. Την ώρα της σεισμικής δόνησης έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος 3 και πλέον μέτρων. Το φλόγιστρο αναμμένο εκσφενδονίστηκε και έπεσε πάνω σε δέματα μονωτικών υλικών πολυουρεθάνης (φύλλα), τα οποία έπιασαν αμέσως φωτιά. Ο αποθηκάριος που βρισκόταν στον ίδιο χώρο πανικοβλήθηκε λόγω του σεισμού και έφυγε τρέχοντας εκτός αποθήκης. Μέσα στην αποθήκη η οποία έχει γεμίσει πυκνό καπνό βρίσκεται χωρίς αισθήσεις ο τεχνίτης υδραυλικός. Ενδεχομένως να καίγονται και άλλα υλικά, όπως χρώματα που βρίσκονταν δίπλα στα μονωτικά. Ο τραυματισμένος δεν ανταποκρίνεται στις φωνές του αποθηκάριου.
Η ομάδα απεγκλωβισμού πρέπει να ενεργήσει τάχιστα με τη χρήση αναπνευστικών συσκευών και λοιπού ειδικού εξοπλισμού.
Πρόκειται για το σενάριο της άσκησης Πελασγός 2014 που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης με σκοπό την ετοιμότητα του προσωπικού και στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία κ.α.) και εθελοντικές ομάδες. Τα άτομα ήταν πάνω από 120.
Η άσκηση ήταν επιτυχημένη και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα δύο περιστατικά, το τροχαίο και τον απεγκλωβισμό του ηλεκτρολόγου και δηλώσεις (στο δεύτερο βίντεο) του γενικού διευθυντή των ορυχείων Π. Νικολακάκου και του μηχανικού ασφάλειας της Διεύθυνσης του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης Σπύρου Μαστοράκου στο... http://www.drt915.gr/index.php/arcadia/item/8756-seismos-6-5-rixter-sti-megalopoli-egklovismoi-ergazomenon-kai-troxaio-sti-dei-vids-ph?fb_action_ids=879879502027716&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22879879502027716%22%3A467939269975523}&action_type_map={%22879879502027716%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map

Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News