Dei Energy News

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ



Πολιτική κίνηση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις εκλογές της 25ης του Μάη ο λαός αποδοκίμασε απερίφραστα την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Καταδίκασε αποφασιστικά τη μονόπλευρη λιτότητα και την εκποίηση εθνικών υποδομών και κρατικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Όσο κι αν η Κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη όπως πάντα από τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, να ξεγελάσει το λαό ως «αθώα περιστερά» που....
τάχα «πήρε το μήνυμα», ν’ αλλάξει την πολιτική ατζέντα με τερτίπια για την Προεδρεία της Δημοκρατίας ή τον ανασχηματισμό και το κλείσιμο της Βουλής
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Να δημιουργήσουν τετελεσμένα για να δεσμεύσουν – όσο μπορούν – το μέλλον της  Χώρας        
Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση οφείλει να τερματίσει άμεσα κάθε απόπειρα υλοποίησης των σχεδίων για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και τη διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση και η κοινωνία δεν πρόκειται να δεχθεί και ν’ αναγνωρίσει τα όποια τετελεσμένα. Και βέβαια οι ευθύνες θα καταλογιστούν προς κάθε κατεύθυνση.

Είναι πλέον γνωστά τα τερτίπια στη χονδρική αγορά του ηλεκτρισμού, με τα οποία, εδώ και χρόνια αφαιρούνται από τη ΔΕΗ 300-350 εκ. ευρώ κάθε χρόνο σε όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών παραγωγών. Κάτω από τη γενική κατακραυγή η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε μεν σε αναδίπλωση, καταργώντας σταδιακά κάποια απ’ αυτά, αλλά – σε αντιστάθμισμα – ετοιμάζεται να θεσπίσει άλλα μέτρα, στη λιανική αγορά, σε όφελος των ίδιων συμφερόντων και σε βάρος και πάλι της ΔΕΗ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταναλωτών.
Πρόκειται για το σύστημα «ΝΟΜΕ», που εισηγείται η ΡΑΕ: Η ΔΕΗ θα υποχρεώνεται να πωλεί στο κόστος ένα μέρος της φθηνής λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής, σε εταιρείες-μεταπράτες, οι οποίες έτσι θα έχουν τη δυνατότητα, λόγω του φθηνού κόστους να τη μεταπωλούν στους πιο «καλούς» (από την άποψη της οικονομικής δυνατότητας) καταναλωτές με τιμή μικρότερη από ό,τι η ΔΕΗ. Πρόκειται ξεκάθαρα για τον πλέον αθέμιτο ανταγωνισμό, συνεπεία του οποίου η ΔΕΗ θα ζημιώνεται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, πράγμα που θα μετακυλύεται  στη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, κατά τεκμήριο των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ πριν γίνουν γνωστά αυτά είχαν συσταθεί η «PROTERGIA» του Ομίλου Μυτιληναίου και η ELPEDISON (ιταλική EDISON και ΕΛΠΕ - Λάτσης). Προφανώς κάτι ήξεραν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πέρα από τα σχέδια και τα τερτίπια στην  αγορά σε βάρος της ΔΕΗ, η διαπλοκή ζει και βασιλεύει.
Είναι γνωστή η περίπτωση των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, οι οποίες έχουν «φεσώσει» τη ΔΕΗ (ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και το Kράτος (χαράτσι) και την Τοπική Aυτοδιοίκηση (δημοτικά τέλη) με περίπου 350 εκατ. Ευρώ. Το Συμβούλιο Εφετών έχει παραπέμψει 19 στελέχη τους στο δικαστήριο για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.
Τι έκαναν οι κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν κατακρεουργήσει τα λαϊκά εισοδήματα, έχουν στείλει στην ανεργία 1,5 εκατ. εργαζόμενους, έχουν απαλλοτριώσει τα εργασιακά δικαιώματα; Αποφάσισαν να μη παραστεί το Δημόσιο ως πολιτικός ενάγων ούτε στο Κακουργιοδικείο, ούτε στον Άρειο Πάγο. Το Δημόσιο, με ευθύνη του κ. Στουρνάρα, και όχι μόνο, δεν έδωσε τη μάχη στο δικαστήριο για να ματαιωθούν οι επιδιώξεις των καταχραστών του δημοσίου χρήματος, να κατακρατήσουν οριστικά  τα 300-350 εκατομμύρια.
Όσο για την υπεράσπιση των καταχραστών: Επικεφαλής είναι οι κ.κ. Βορίδης και  Μαρκογιαννάκης.

Δε χωρούν πλέον αυταπάτες. Όσο κι αν το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, είναι τέτοια τα συμφέροντα που διακυβεύονται, ώστε το πολιτικοοικονομικό σύστημα που κυβερνά τη χώρα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να διατηρήσει την εξουσία του, να ακυρώσει την προοπτική ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής.
Γι’ αυτό πέρα από τη ψήφο μας και τη μάχη στο πολιτικό πεδίο, επιβάλλεται πρωτίστως η ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, πρέπει ν’ αγωνιστούν με ενότητα και αποφασιστικότητα, αλλά και σε συντονισμό με όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες, νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις, που θα θιγούν από τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.
Καλούνται όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, όλα τα συνδικάτα της ΔΕΗ ανεξάρτητα από παραταξιακές ή άλλες σκοπιμότητες ν’ αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες.
Να δομήσουν ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο που θα βάλει φραγμό στα καταστροφικά σχέδια σε βάρος της ΔΕΗ.

Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να προχωρήσετε στο ξεπούλημα των  ΑΔΜΗΕ ,  μικρή ΔΕΗ , 17%

              Πολιτική κίνηση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News